Τρίτη, 14 Αυγούστου 2018 09:17

Μεσσήνη: Οι πτήσεις στην 120 ΠΕΑ επισημοποίησαν το ρήγμα Τσώνη – Χριστόπουλου

Γράφτηκε από τον
Μεσσήνη: Οι πτήσεις στην 120 ΠΕΑ επισημοποίησαν το ρήγμα Τσώνη – Χριστόπουλου

 

Η προοπτική λειτουργίας διεθνούς κέντρου εκπαίδευσης πιλότων στην 120 ΠΕΑ και η σχετική ερώτηση που ο σύμβουλος της πλειοψηφίας Χρήστος Χριστόπουλος απηύθυνε στη χθεσινή, μεσημεριάτικη, συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης, έγινε η αφορμή να βγει στο προσκήνιο η ένταση που εδώ και καιρό χαρακτηρίζει τη σχέση του δημάρχου Γιώργου Τσώνη με τον εν λόγω δημοτικό σύμβουλο.

Ο Χρ. Χριστόπουλος -αναφέροντας ότι δημοσιεύματα κάνουν λόγο για υπογραφή της σχετικής σύμβασης από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας- υπήρξε ιδιαίτερα επικριτικός, υπενθυμίζοντας ότι για το ίδιο θέμα είχε κάνει ερώτηση πριν μερικούς μήνες, εισηγούμενος τότε να δημιουργηθεί διαπαραταξιακή επιτροπή του Σώματος, η οποία θα ερχόταν σε επικοινωνία με το ΥΕΘΑ για να διευκρινιστεί το καθεστώς λειτουργίας του εν λόγω κέντρου και τις ενδεχόμενες επιπτώσεις από αυτή για τους κατοίκους της Μεσσήνης, αλλά και των υπόλοιπων οικισμών που γειτνιάζουν με την αεροπορική βάση.

Ωστόσο, τέτοια επιτροπή δεν συγκροτήθηκε, ενώ ούτε και η δημοτική αρχή -όπως είπε ο Χρ. Χριστόπουλος- φρόντισε να επικοινωνήσει με το υπουργείο για να διασφαλίσει κάποια εγγύηση όσον αφορά την όχληση από την αυξημένη κίνηση των αεροσκαφών, η οποία -σύμφωνα με τον ίδιο- θα συντελέσει, μεταξύ άλλων, στη σημαντική υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Μεσσήνης και των γύρω χωριών: “Κριτήριο θα πρέπει να αποτελεί πρώτα ο άνθρωπος, όχι το χρήμα” κατέληξε ο δημοτικός σύμβουλος.

Για “παραλήρημα” εκ μέρους του Χρ. Χριστόπουλου έκανε λόγο, απαντώντας, ο δήμαρχος Γ. Τσώνης προσθέτοντας ότι ο δημοτικός σύμβουλος κινδυνολογεί “χωρίς προηγουμένως να έχει ρωτήσει κανέναν”, ενώ συνέχισε υποστηρίζοντας ότι “όλες οι πτήσεις θα γίνονται ανατολικά της Μεσσήνης, οι κάτοικοι δεν θα επηρεάζονται”.

Παράλληλα δήλωσε ότι ο δήμος θα έχει οικονομικά ανταποδοτικά οφέλη, ενώ συνέστησε στον δημοτικό σύμβουλο “να μην φέρνουμε την καταστροφή, δεν θα πεθάνουμε κιόλας από τον θόρυβο”.

“Αδυνατώ να κατανοήσω την έννοια ‘παραλήρημα’, είχα θέσει το θέμα αυτό και είχα προτείνει επιτροπή πριν τρεις μήνες” ανταπάντησε ο Χρ. Χριστόπουλος, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι το Δημοτικό Συμβούλιο “δεν έχει καμία ενημέρωση σχετικά με τον σχεδιασμό και τους αεροδιαδρόμους για τις πτήσεις των αεροσκαφών”.

Β.Γ.Μ.


NEWSLETTER