Πέμπτη, 16 Αυγούστου 2018 22:47

Η Καλαμάτα αποχαιρετά την Παρασκευή τον Παναγιώτη Καρατζέα (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

Η Καλαμάτα αποχαιρετά την Παρασκευή, στις 5 το απόγευμα στην Υπαπαντή, τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτη Καρατζέα, ο οποίος πέθανε από ανακοπή καρδιάς, ανήμερα τον Δεπενταύγουστο, σε ηλικία 64 χρόνων.

Σε βαρύ κλίμα συνεδρίασε εκτάκτως το μεσημέρι της Πέμπτης το Δημοτικό Συμβούλιο, υπό την αντιπρόεδρο Μαρία Βεργινάδη και ενώ στη θέση του προέδρου υπήρχε ένα μπουκέτο λευκά τριαντάφυλλα.

Το σώμα ομόφωνα αποφάσισε να γίνει δημοτική δαπάνη η κηδεία του εκλιπόντος προέδρου του, καθώς και να κυματίζει επί τριήμερο μεσίστια η σημαία του δήμου, τόσο στο Δημαρχείο όσο και στα υπόλοιπα δημοτικά κτήρια. Παράλληλα, αποφασίστηκε η συμμετοχή των μελών του σώματος και της Δημοτικής Φιλαρμονικής στη σημερινή εξόδιο ακολουθία, καθώς και η κατάθεση στεφανιών στη σορό εκ μέρους του σώματος και εκ μέρους του δημάρχου. Τέλος, αποφασίστηκε η ανάρτηση της φωτογραφίας του Π. Καρατζέα στο γραφείο του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.

Τα πιο πάνω αποτέλεσαν εισήγηση του δημάρχου Παναγιώτη Νίκα προς το σώμα και περιλαμβάνονται στο ομόφωνο ψήφισμα που εγκρίθηκε στη χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση, στο τέλος της οποίας τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή.

{yendifplayer type=video youtube=https://www.youtube.com/watch?v=-kysBdIDY8U}

Ως “άνθρωπο της συνεννόησης και της υποχωρητικότητας” χαρακτήρισε τον Π. Καρατζέα ο δήμαρχος Καλαμάτας, που δήλωσε συγκλονισμένος από τον θάνατο του συνεργάτη του: “Για 6 χρόνια ήμαστε δίπλα, μερικοί πόντοι χώριζαν τις θέσεις μας στην αίθουσα αυτή” σημείωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως ο Π. Καρατζέας υπήρξε “ο μακροβιότερος πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου, για 6 χρόνια, ενώ μετείχε σε 3 θητείες του σώματος, δύο την περίοδο 2007 - 2010 και μια τρίτη το διάστημα 2017 – 2018”. Καταλήγοντας ο Π. Νίκας τόνισε: “Θα τον θυμόμαστε για τα πολλά θετικά στοιχεία του, καθώς ήταν άνθρωπος που δεν κήρυττε ‘αντάρτικα’, αλλά μόνο καλές κουβέντες είχε να πει”.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μανώλης Μάκαρης χαρακτήρισε “μεγάλη απώλεια για την Καλαμάτα την αιφνίδια εκδημία του Παναγιώτη Καρατζέα”, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων ότι “ως πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου την τρέχουσα δημοτική περίοδο υπήρξε θεματοφύλακας της λειτουργίας του, υπηρετώντας το ήπιο κλίμα και τις συναινετικές διαδικασίες”.

Για έναν αυτοδιοικητικό άνθρωπο "που τίμησε τη θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου υπερκομματικά, που λειτούργησε διαλλακτικά και με νηφαλιότητα, εξασφαλίζοντας την αδιατάρακτη και γόνιμη λειτουργία των συνεδριάσεων του Σώματος” έκανε λόγο από την πλευρά του ο επικεφαλής του συνδυασμού “Αλλαγή για το Δήμο Καλαμάτας” Θόδωρος Μπρεδήμας.

Ο Μιχάλης Αντωνόπουλος, επικεφαλής του συνδυασμού “Ανεξάρτητη Συμμαχία Πολιτών”, μίλησε για “έναν αγωνιστή της ζωής και της αυτοδιοίκησης, που πρόσφερε πολλά με ανιδιοτέλεια στο δήμο μας και ενίσχυσε με τον καλύτερο τρόπο το ανεξάρτητο προεδρείο και τη δημοκρατική αντίληψη στη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου”. Πρότεινε δε να ονομαστεί η αίθουσα συνεδριάσεων του νέου Δημαρχείου “Αίθουσα Παναγιώτη Καρατζέα”.

Εξαίρετο άνθρωπο χαρακτήρισε τον Π. Καρατζέα ο Γιώργος Δημητρούλιας, επικεφαλής του συνδυασμού “Ελληνική Δράση για τον Δήμο Καλαμάτας", αναφερόμενος ιδιαίτερα στον χαρακτήρα του εκλιπόντος.

Αναγνώστηκε εξ άλλου γραπτό μήνυμα συλλυπητηρίων εκ μέρους του συνδυασμού “Λαϊκή Συσπείρωση”, καθώς κανένας από τους τρεις συμβούλους της δεν βρισκόταν στην Καλαμάτα την ώρα της έκτακτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Συλλυπητήρια μηνύματα και ανακοινώσεις για τον θάνατο του Π. Καρατζέα εξέδωσαν, επίσης, το προσωπικό του Κέντρου Υγείας Καλαμάτας, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας και η Ν.Ε. Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ.

Β.Γ.Μ.