Τρίτη, 21 Αυγούστου 2018 09:16

Οπως ανακοίνωσε -εμμέσως πλην σαφώς- στους συνεργάτες του: Ο Νίκας έβαλε πλώρη για την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Γράφτηκε από τον

 

 

Με έμμεσο αλλά σαφή τρόπο ανακοίνωσε χθες το πρωί στους συνεργάτες του την πρόθεσή του να συνεχίσει την πολιτική του πορεία στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ο δήμαρχος Καλαμάτας Παν. Νίκας.

Ξεκαθάρισε μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες μας, σε αντιδημάρχους και διευθυντές υπηρεσιών ότι θέλει να παραδώσει το Δήμο Καλαμάτας υγιή στο διάδοχό του.

Οσον αφορά το υπόλοιπο διάστημα, τον τελευταίο χρόνο της δημοτικής θητείας ο κ. Νίκας τόνισε στους συνεργάτες του πως δεν επιτρέπεται χαλάρωση και πως ο ίδιος θα παραμείνει ενεργός και μάχιμος στο δήμο μέχρι και την τελευταία μέρα, είτε πάει για περιφερειάρχης Πελοποννήσου, είτε πάει σπίτι του.

Στο μεταξύ, αυτή την εβδομάδα αναμένεται να ορκιστεί νέος δημοτικός σύμβουλος ο ιατροδικαστής Γιάννης Δούζης, στη θέση του προέδρου του Συμβουλίου Παναγιώτη Καρατζέα που έφυγε από τη ζωή ξαφνικά την περασμένη εβδομάδα.

Παράλληλα, στις αρχές Σεπτεμβρίου πρόκειται να συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο, μετά από πρόσκληση της πλειοψηφούσας συμβούλου στις εκλογές του 2014 Μαρίας Οικονομάκου, για να εκλέξει το νέο πρόεδρό του. Την ίδια ημέρα, όπως το συνηθίζει, ο κ. Νίκας θα ανακοινώσει τους αντιδημάρχους και τους προέδρους των νομικών προσώπων του δήμου, που θα ολοκληρώσουν (μέχρι τον Αύγουστο του 2019) αυτή τη δημοτική θητεία, την τελευταία, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, του Παν. Νίκα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δήμαρχος θα δώσει την ευκαιρία της διοίκησης και της ανάληψης ευθύνης και σε συμβούλους που μέχρι τώρα δεν είχαν αναλάβει, ενώ στη θέση του προέδρου ενδέχεται να επιστρέψει η Μ. Οικονομάκου, χωρίς για την ώρα να υπάρχει κάτι σίγουρο.

Γ.Σ.