Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2012 21:35

"Οχι" στις συγχωνεύσεις δημοτικών σχολείων από το Δ.Σ. Μεσσήνης

Γράφτηκε από την

Ομόφωνα αρνητική ήταν χθες η γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης επί της πρότασης της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Μεσσηνίας που αφορά σε υποβαθμίσεις και συγχωνεύσεις δημοτικών σχολείων στην περιοχή του δήμου.
Ειδικότερα, στην πρόταση της Διεύθυνσης το Δημοτικό Σχολείο Βελίκας συγχωνεύεται με το 2ο Δ.Σ. Μεσσήνης, και το Δημοτικό Σχολείο Χατζή με το Δημοτικό Σχολείο Πεταλιδίου. Παράλληλα υποβαθμίζονται δύο σχολεία, το Δημοτικό Σχολείο Βαλύρας από 6θέσιο σε 4θέσιο και το 3ο Δημοτικό Σχολείο Μεσσήνης από 12θέσιο σε 10θέσιο.
Για απουσία διαβούλευσης εκ μέρους του προϊσταμένου της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας Νίκου Κλάδη μίλησε ο πρόεδρος του συλλόγου πρωτοβάθμιων εκπαιδευτικών Σπύρος Καμαρινόπουλος, σημειώνοντας παράλληλα ότι δεν λήφθηκαν υπόψη οι ήδη δύσκολες συνθήκες που δημιουργεί στη Μεσσηνία η έντονη έλλειψη εκπαιδευτικών.
Την αντίθεσή τους στην πρόταση εξέφρασαν επίσης ο Τάσος Γραμματικόπουλος πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Χατζή Αντωνία Βαμβακά, Βελίκας Αντώνης Μαργιόλης και Βαλύρας Κώστας Γεωργακόπουλος, όπως επίσης και η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Χατζή Ιωάννα Σταυροπούλου.


NEWSLETTER