Πέμπτη, 23 Αυγούστου 2018 10:34

Καλαμάτα: Υποτροφίες του κληροδοτήματος Σκιά σε 8 φοιτητές

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
Καλαμάτα: Υποτροφίες του κληροδοτήματος Σκιά σε 8 φοιτητές

 

Τις ετήσιες υποτροφίες του κληροδοτήματος Λυκούργου Σκιά, συνολικού ύψους 38.400 ευρώ, παρέδωσε χθες σε 8 φοιτητές και φοιτήτριες ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας.

Το ποσό που αντιστοιχεί σε κάθε υπότροφο αριστούχο φοιτητή ανέρχεται σε 4.800 ευρώ το χρόνο. Τις επιταγές παρέλαβαν οι δικαιούχοι ή οι γονείς τους και οι φοιτητές που ενισχύονται για την περίοδο από το Σεπτέμβριο του 2017 έως τον Αύγουστο του 2018 είναι 6 παλιοί υπότροφοι και 2 καινούργιοι, όλοι με εξαιρετικές ακαδημαϊκές επιδόσεις.

Παραδίδοντας τις υποτροφίες, ο κ. Νίκας παρατήρησε: “Ας είναι αιωνία η μνήμη του Λυκούργου Σκιά, ο οποίος γεννήθηκε το 1912 στην Καλαμάτα και με την περιουσία του, την οποία διέθεσε στο δήμο, βοηθά στην ολοκλήρωση των σπουδών σας. Ο αείμνηστος Λυκούργος Σκιάς έχει δωρίσει στο δήμο σημαντικά ακίνητα. Ο,τι είχε, το έδωσε για το κοινωνικό σύνολο. Σε αυτόν οφείλονται οι υποτροφίες. Εμείς κάνουμε σωστή διαχείριση, με αποτέλεσμα να έχει δώσει ο Δήμος Καλαμάτας από το 2008 μέχρι σήμερα περίπου μισό εκατομμύριο ευρώ σε υποτροφίες”.

Τους υποτρόφους επιλέγει επιτροπή, την οποία συγκροτούν ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, ο μητροπολίτης Μεσσηνίας και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας.

Οι φοιτητές και φοιτήτριες που πήραν τις υποτροφίες, είναι οι: Ζέρβα Μαρία του Δημητρίου. Σπηλιόπουλος Απόστολος του Αναστασίου. Παρασκευόπουλος Παναγιώτης του Φωτίου. Ζυγουράκη Ελένη - Αννα του Διονυσίου. Μπούχαλης Βασίλειος του Ευαγγέλου. Ηλιοπούλου Μαρία του Αγγέλου. Σαραντοπούλου Δανάη-Ευσταθία του Δημητρίου. Σεντεμέντε Μαγδαληνή του Βασιλείου.

Παναγιώτα Ντίντα

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER