Πέμπτη, 23 Αυγούστου 2018 19:31

Κόντρες για την προσφυγή κατά Πατσαρίνου

Γράφτηκε από την
Κόντρες για την προσφυγή κατά Πατσαρίνου

Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας ενέκρινε χθες, κατά πλειοψηφία, την απόφαση του δημάρχου Παναγιώτη Νίκα, για την άσκηση προσφυγής κατά της απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που δικαίωσε το Νίκο Πατσαρίνο.

Ο συντονιστής της Αποκεντρωμένης Νίκος Παπαθεοδώρου είχε δικαιώσει το Ν. Πατσαρίνο στην προσφυγή του κατά της απόφασης του δημάρχου Καλαμάτας να τον τοποθετήσει σε υπηρεσία του δήμου, αφαιρώντας του τη θέση του προϊσταμένου, στην οποία έχει επιλεγεί από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο. Η προσφυγή του δημάρχου που ενέκρινε η επιτροπή, έγινε ενώπιον της Επιτροπής του άρθρου 152 του νόμου 3463/2006.

Κατά της άσκησης προσφυγής και της έγκρισής της τάχθηκαν οι εκπρόσωποι των μειοψηφιών.

Οι σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας έκαναν λόγο για μεθόδευση, εμπαθή στάση, απαράδεκτη συμπεριφορά και πολιτική δίωξη του δημάρχου απέναντι στο Ν. Πατσαρίνο.

Ο σύμβουλος της ελάσσονος μειοψηφίας Μιχάλης Αντωνόπουλος ανέφερε ότι ο δήμαρχος ασκεί προσφυγή “για πολιτικούς λόγους ενόψει των εκλογών, καθώς θέλει να είναι υποψήφιος περιφερειάρχης”.

Ο κ. Νίκας στην προσφυγή επιμένει πως ο Ν. Πατσαρίνος δεν μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντα του προϊσταμένου, λόγω των 221 ημερών άδειας που δικαιούται το χρόνο, ως επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο και ως μέλος του Δ.Σ. της ΕΝΠΕ.

Γ.Σ.


NEWSLETTER