Παρασκευή, 24 Αυγούστου 2018 10:14

Καλαμάτα: Επαναληπτική δημοπρασία για το “Αχίλλειον”

Γράφτηκε από την

 

Επαναληπτική δημοπρασία για το “Αχίλλειον”, για την εκμίσθωση με σκοπό την πλήρη επισκευή - ανακαίνιση και αξιοποίηση του διατηρητέου ξενοδοχείου στην Αριστομένους, πραγματοποιείται σήμερα στο Δήμο Καλαμάτας.

Η τιμή εκκίνησης παραμένει στα 24.000 ευρώ το χρόνο, δηλαδή 2.000 ευρώ το μήνα και σύμφωνα με το σχέδιο της διακήρυξης το ποσό αυτό αποτελεί περίπου το 8% της αντικειμενικής αξίας του κτίσματος.

Η διάρκεια της μίσθωσης καθορίζεται από τη χρήση του κτηρίου: Για όλες τις συμβατές με το ΓΠΣ χρήσεις στα 25 χρόνια και κατ’ εξαίρεση για τουριστική χρήση στα 50 χρόνια. Σε περίπτωση μικτής χρήσης θα ισχύει η διάρκεια των 25 και 50 χρόνων, για τμήματα του κτηρίου.

Το ανασταλτικό - αποτρεπτικό στοιχείο για την εκδήλωση ενδιαφέροντος (στην πρώτη δημοπρασία στις 25 Ιουνίου δεν είχε κατατεθεί προσφορά), φέρεται να είναι το μεγάλο κόστος της πλήρους επισκευής του διατηρητέου κτηρίου. Να διευκρινίσουμε ότι το κόστος αυτό θα υπολογιστεί και θα συμψηφιστεί με τα μισθώματα που θα πρέπει να καταβάλει ο μισθωτής στο δήμο.