Σάββατο, 25 Αυγούστου 2018 14:46

Προσωρινός μειοδότης για το κτήριο της ΔΕΥΑΚ

Γράφτηκε από την

 

Προσωρινό μειοδότη για το έργο επισκευής του κτηρίου της πρώην Σχολής Νοσοκόμων, δίπλα στο νέο Δημαρχείο Καλαμάτας, όπου θα μετεγκατασταθούν τα γραφεία της ΔΕΥΑΚ και του Συνδέσμου Υδρευσης, ενέκρινε το βράδυ της Τετάρτης το Δ.Σ. της Επιχείρησης.

Για την εξέλιξη αυτή και για άλλες δύο σημαντικές αποφάσεις του Συμβουλίου, για έργα αποχέτευσης ομβρίων στο Νησάκι και για ύδρευσης σε Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες, ενημέρωσε χθες σε συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Δημήτρης Βεργόπουλος.

Ειδικότερα, ο κ. Βεργόπουλος ανέφερε:

1) Για την επισκευή του κτηρίου για τη μετεγκατάσταση γραφείων της ΔΕΥΑΚ και του Συνδέσμου Υδρευσης, προϋπολογισμού 950.000 ευρώ, στο κτήριο της πρώην Σχολής Νοσοκόμων, στο κτήριο Γ του νέου Δημαρχείου: Προσωρινός μειοδότης αναδείχθηκε η εταιρεία Χρονόπουλος ΑΤΚΕΕ, με προσφορά ύψους 527.862,82 ευρώ. Η μετασκευή θα αποδώσει ένα υπερσύγχρονο κτήριο, σύμφωνα με τους τελευταίους κανονισμούς δόμησης από πλευράς στατικότητας και με το ελάχιστο δυνατό ενεργειακό αποτύπωμα. Θα χρησιμοποιηθούν νέες τεχνολογίες ψύξης, θέρμανσης και φωτισμού και με τη χρήση θερμοπροσόψεων και φωτοβολταϊκής εγκατάστασης το κτήριο θα είναι αυτόνομο ενεργειακά.

Στο ισόγειο του κτηρίου θα υπάρχει χώρος έκθεσης μουσειακού υλικού-εκθεμάτων σχετικά με την υδροδότηση της πόλης τον 20ό αιώνα, ενώ στην όψη του κτηρίου θα είναι έντονο το στοιχείο του νερού. Το νέο κτήριο θα διαθέτει πλήρεις υποδομές προσβασιμότητας ΑμεΑ, καθώς και σύγχρονο, εξωτερικό ασανσέρ.

2) Για την αποχέτευση ομβρίων στο Νησάκι, προϋπολογισμού 600.000 ευρώ: Στην περιοχή από τις σιδηροδρομικές γραμμές μέχρι και την οδό Θράκης (στον άξονα βορρά-νότου) και από το Νέδοντα έως την οδό Ψαρών, θα γίνει συμπλήρωση των υπαρχόντων αγωγών ομβρίων με 1.760 μέτρα νέου δικτύου, διατομής Φ 500 - Φ 1.000, που θα παροχετεύει τα νερά της βροχής στο Νέδοντα. Επίσης, θα κατασκευασθούν 190 φρεάτια υδροσυλλογής, στην περιοχή του καινούργιου δικτύου και για την πύκνωση του υπάρχοντος. Το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ ενέκρινε τη μελέτη και ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί την Τρίτη 2 Οκτωβρίου.

3) Για την αντικατάσταση αγωγών ύδρευσης στις Τοπικές και Δημοτικές Κοινότητες, προϋπολογισμού 990.000 ευρώ: Το Δ.Σ. ενέκρινε το πρακτικό κατακύρωσης του διαγωνισμού στην εταιρεία Latern Construction Company, έναντι ποσού 401.126,84 ευρώ. Το έργο αυτό περιλαμβάνει παρεμβάσεις στη Βέργα, τη Μικρή Μαντίνεια, το Ασπρόχωμα, τη Σπερχογεία και σε τμήμα του Αντικαλάμου. Η παρέμβαση αυτή αφορά στην αντικατάσταση αγωγών ύδρευσης, που παρουσιάζουν μεγάλες διαρροές και μεγάλη συχνότητα ζημιών. Οι αγωγοί που θα αντικατασταθούν, διατομών Φ 90 και Φ 160, είναι συνολικού μήκους 13.595 μέτρων, μαζί με τις παροχές που συνδέουν στο δίκτυο τα αντίστοιχα ακίνητα. Επίσης, πρόκειται να τοποθετηθούν 12 πυροσβεστικοί κρουνοί.

Ακόμα, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ ενημέρωσε ότι στις 5 Σεπτεμβρίου δημοπρατείται το έργο ύδρευσης σε Αγιο Φανούριο και Μενινά, προϋπολογισμού 450.000 ευρώ.