Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2018 09:18

Την Δευτέρα επισημοποιείται το “διαζύγιο” με ΣΥΡΙΖΑ: “Αδειάζουν” Μάκαρη οι σύμβουλοί του

Γράφτηκε από τον

 

 

Τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου στο “Rex”, έχει προγραμματιστεί κρίσιμη γενική συνέλευση του συνδυασμού της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Καλαμάτας “Ανοιχτός Δήμος - Ενεργοί πολίτες”, με επικεφαλής το Μανώλη Μάκαρη.

Εκτιμάται ότι θα είναι η συνάντηση που θα επιβεβαιώσει το “διαζύγιο” Μάκαρη - ΣΥΡΙΖΑ και θα δείξει αν αυτό θα είναι φιλικό και πολιτισμένο ή αν θα γίνει σε πολεμικό κλίμα και θα οδηγήσει σε πλήρη ρήξη.

Τις τελευταίες μέρες, πάντως, οι 6 σύμβουλοι της παράταξης φέρεται να έχουν ταύτιση απόψεων και να βρίσκονται απέναντι στον επικεφαλής της παράταξης. Οι πληροφορίες θέλουν να υπάρχει κλίμα καχυποψίας και αντιπαράθεσης μεταξύ των δύο πλευρών και να γίνονται προσπάθειες από τους πιο ψύχραιμους, ώστε να χαμηλώσουν οι τόνοι και το “διαζύγιο” να γίνει πολιτισμένα.

Η έλλειψη εμπιστοσύνης απέναντι στο Μ. Μάκαρη προκλήθηκε όταν ανακοίνωσε τη σύγκληση συνέλευσης των μελών του συνδυασμού για μια νέα πιο δυναμική πορεία, χωρίς οι 6 σύμβουλοι να γνωρίζουν κάτι. Αυτό οδήγησε σε ανάληψη πρωτοβουλίας από τους 6 για συνάντηση, προχθές το βράδυ, στα καρτ, στη Δυτική Παραλία -πρωτοβουλία που διέρρευσε και συνάντησε την αντίδραση του Μ. Μάκαρη.

Ετσι συμφωνήθηκε, χθες το βράδυ, να πραγματοποιηθεί συνάντηση του επικεφαλής με τους 6 συμβούλους σε κατάστημα της Ανατολικής Παραλίας, για να δοθούν εξηγήσεις και να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα, ενόψει της συνέλευσης της Δευτέρας. Ομως, κατά τη διάρκεια της ημέρας, έγινε γνωστό ότι κάποιοι θερμόαιμοι και από τις δύο πλευρές καλούσαν μέλη του συνδυασμού πυροδοτώντας το κλίμα. Οι ψυχραιμότεροι ανέλαβαν πρωτοβουλία για να ομαλοποιηθεί η κατάσταση και να προληφθεί το κλίμα πολεμικής αντιπαλότητας ενόψει της συνάντησης και κυρίως πριν τη συνέλευση της Δευτέρας. Αυτοί σημειώνουν ότι δεν συμφέρει κανέναν, ούτε τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε το Μ. Μάκαρη, να χωρίσουν με πλήρη ρήξη κι έχοντας κόψει κάθε γέφυρα επικοινωνίας.

Στέλεχος του συνδυασμού που αντιδρά στην πρωτοβουλία Μάκαρη για συνέλευση χωρίς να ενημερώσει τους συμβούλους του, μας επεσήμανε, στέλνοντας μήνυμα στον επικεφαλής πως “δεν ανήκει σε κανέναν ο συνδυασμός, καθώς δημιουργήθηκε από πολίτες, από το “Δίκτυο Ενεργών Πολιτών”, την παράταξη Σκαλαίου στον πρώην Δήμο Θουρίας και άλλους”. Ο ίδιος σημείωσε ότι στόχος είναι “η διεύρυνση του συνδυασμού και της προσπάθειας του 2014 με πολίτες και φορείς, με στόχο τη δημιουργία ενός συνδυασμού με δυναμική που να μπορεί να διεκδικήσει με σοβαρές πιθανότητες το δήμο”. Και στην προοπτική αυτή ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ περιμένει κυρίως το Βασίλη Κοσμόπουλο, αν όχι κάποιο άλλο πρόσωπο, να προχωρήσει στη δημιουργία μιας αυτοδιοικητικής κίνησης με δυναμική, που να μπορεί να κερδίσει το Δήμο Καλαμάτας.

Γ.Σ.