Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2018 20:14

Κέντρο Κοινότητας στους Γαργαλιάνους

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Κέντρο Κοινότητας στους Γαργαλιάνους

Μια καινούργια κοινωνική δομή, το Κέντρο Κοινότητας, ξεκινά τη λειτουργία της στο Δήμο Τριφυλίας και πιο συγκεκριμένα στο Δημοτικό Κατάστημα Γαργαλιάνων.

Πρόκειται για μια δομή που σχεδιάστηκε από το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής  Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρηματικού Προγράμματος «Πελοπόννησος 2014 -2020» με στόχο την κοινωνική ένταξη, τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και την καταπολέμηση της φτώχειας.

Σε συνεργασία με το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας του δήμου και το Τμήμα Αλληλεγγύης της Κοινωφελούς Επιχείρησης θα παρέχει υπηρεσίες που κινούνται σε τρεις άξονες: Υποδοχή - καταγραφή - ενημέρωση - εξυπηρέτηση - υποστήριξη των πολιτών. Συνεργασία και διασύνδεση με υπηρεσίες, φορείς και δομές παροχής υπηρεσιών κοινωνικής προστασίας που αναπτύσσονται είτε στην περιοχή είτε στην περιφέρεια, είτε σε εθνικό επίπεδο. Παροχή υπηρεσιών που θα αποσκοπούν στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών και θα διασφαλίζουν την κοινωνική ένταξη των ωφελουμένων και την ένταξη στην αγορά εργασίας.

Ως ωφελούμενος του Κέντρου Κοινότητας ορίζεται οποιοσδήποτε πολίτης που κατοικεί στο Δήμο Τριφυλίας και κατά προτεραιότητα: Οι ωφελούμενοι του Προγράμματος «Κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης». Ατομα, οικογένειες και παιδιά που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού. Αστεγοι. Ανεργοι/ες. Μετανάστες, δικαιούχοι διεθνούς προστασίας, αιτούντες άσυλο, Ρομά.

ΑμεΑ. Ατομα που χρήζουν οποιασδήποτε ψυχοκοινωνικής υποστήριξης.

Το Κέντρο στελεχώνεται από μία κοινωνική λειτουργό, τη Σταματία Ταπανά και μία ψυχολόγο, τη Μαρία Χαριζοπούλου.

Το μήνα Σεπτέμβριο θα δεχθεί ωφελούμενους, σύμφωνα με το πρόγραμμα της κινητής μονάδας (με ευθύνη λειτουργίας το σύνολο των δήμων της Π.Ε. Μεσσηνίας) τη Δευτέρα 10/9 και την Πέμπτη 20/9, με ωράριο εξυπηρέτησης κοινού 9.30 - 13.00.

 

Κ.Μπ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER