Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2018 19:38

Δήμος Καλαμάτας: Το 50% των σχολικών κτηρίων διαθέτουν ράμπες και ασανσέρ

Γράφτηκε από την

Πάνω από το 50% των σχολικών κτηρίων στο Δήμο Καλαμάτας διαθέτει ικανοποιητική πρόσβαση για άτομα με κινητικά προβλήματα, με ασανσέρ και ράμπες.

Αυτό επεσήμανε χθες ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, για το σοβαρό θέμα με τον Παναγιώτη που είναι σε αναπηρικό καρότσι και φέτος θα πάει στην Α’ γυμνασίου στο Γυμνάσιο Παραλίας. Τον μαθητή που τον ανεβοκατέβαζε ο πατέρας του στην τάξη, φορτωμένο στην πλάτη του, στο 7ο Δημοτικό Σχολείο όπου φοιτούσε.

Ασανσέρ διαθέτουν τα καινούργια σχολικά κτήρια, ενώ τα παλιότερα δεν έχουν, καθώς δεν προβλεπόταν από τις μελέτες κατασκευής. Ο δήμαρχος είπε ότι θα γίνει προσπάθεια να βελτιωθεί η πρόσβαση στο Γυμνάσιο Παραλίας, με βελτίωση στις ράμπες, αλλά αν δεν μπορεί να γίνει κάτι ουσιαστικό, προέτρεψε το μικρό Παναγιώτη και τα παιδιά με κινητικά προβλήματα να φοιτήσουν στα διπλανά σχολεία που έχουν προσβάσεις. Ανέφερε πως είναι πολύ δύσκολο να κατασκευαστούν ασανσέρ εκ των υστέρων, εγκεκριμένα από το υπουργείο Παιδείας, όπως απαιτείται για κάθε παρέμβαση τροποποίησης της σχετικής κτηριολογικής μελέτης. Ανέφερε, όμως, ότι ο δήμος κάνει το καλύτερο δυνατό για να βελτιώσει την προσβασιμότητα.

Υπενθύμισε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη εργολαβία προϋπολογισμού 120.000 ευρώ για τη βελτίωση της προσβασιμότητας όσον αφορά στα άτομα με κινητικά προβλήματα σε σχολεία, αθλητικούς χώρους, δρόμους κ.λπ. Και κατέληξε πως δεν λείπουν η βούληση και τα χρήματα (20.000 - 30.000 ευρώ), για να βελτιωθεί η προσβασιμότητα, πάντοτε κατά το δυνατόν.