Κυριακή, 02 Σεπτεμβρίου 2018 09:55

“Ψήνεται” ανασχηματισμός στο Δήμο Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον
“Ψήνεται” ανασχηματισμός στο Δήμο Καλαμάτας

Την Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου στις 8 το βράδυ πρόκειται να συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, στην αίθουσα “Δημάρχου Χρήστου Μαλαπάνη”, για την εκλογή νέου προέδρου στη θέση του Παναγιώτη Καρατζέα, που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή.

Η ειδική αυτή συνεδρίαση θα γίνει, όπως προβλέπεται, μετά από πρόσκληση της πλειοψηφούσας συμβούλου στις εκλογές του 2014, Μαρίας Οικονομάκου. Την ίδια ημέρα πιθανότατα, όπως το συνηθίζει, ο κ. Νίκας αναμένεται να ανακοινώσει τους αντιδημάρχους και τους προέδρους των νομικών προσώπων του δήμου, που θα ολοκληρώσουν (μέχρι τον Αύγουστο του 2019) αυτή τη δημοτική θητεία, την τελευταία -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- του Π. Νίκα.

Από τις αποφάσεις αυτές και τις τοποθετήσεις αντιδημάρχων και επικεφαλής νομικών προσώπων, θα εξαρτηθεί το πρόσωπο που θα επιλεγεί για τη θέση του προέδρου του Δ.Σ. Πρόταση να εκλεγεί πρόεδρος, σύμφωνα με πληροφορίες μας, έχει γίνει στο σύμβουλο Δημήτρη Πολίτη.

Πληροφορίες, ακόμα, αναφέρουν ότι ο δήμαρχος προσανατολίζεται να δώσει την ευκαιρία της διοίκησης και σε συμβούλους που μέχρι τώρα δεν είχαν αναλάβει, ώστε όλοι να δοκιμαστούν και να κριθούν. Εκτιμάται επίσης ότι σε θέσεις αντιδημάρχων ενδέχεται να επιστρέψουν οι Παναγιώτης Γιαννόπουλος, Μαρία Οικονομάκου και Δημήτρης Μπούχαλης.

 

ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

Μία ώρα αργότερα έχει προγραμματιστεί τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. Καλαμάτας. Μεταξύ άλλων θεμάτων, περιλαμβάνονται: Η αναγκαιότητα της μίσθωσης συμπληρωματικής έκτασης πλησίον του χώρου διαχείρισης απορριμμάτων. Η πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας με δίμηνη απασχόληση. Η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ δήμου και ΔΕΥΑΚ για το έργο κατασκευής συλλεκτήρα αγωγού ομβρίων οδού Σπάρτης. Η αποδοχή χρηματοδότησης από το πρόγραμμα “Φιλόδημος” για την επισκευή, συντήρηση σχολικών κτηρίων και αύλειων χώρων του δήμου

Γ.Σ.


NEWSLETTER