Σάββατο, 01 Σεπτεμβρίου 2018 09:50

Στο πόδι όλοι για τη Λευκή Νύχτα

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)
Στο πόδι όλοι για τη Λευκή Νύχτα

 

 

Με την προοπτική να είναι η καλύτερη από τις προηγούμενες 5 χρονιές, πραγματοποιείται σήμερα Σάββατο στην Καλαμάτα η 6η Λευκή Νύχτα, από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 4 το πρωί της Κυριακής.

Tαξιδιωτικά γραφεία από την Αθήνα και πόλεις της περιφέρειας διοργανώνουν εκδρομές στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα. Προβλέπεται να είναι μιία βραδιά αφιερωμένη στο εμπόριο και τη διασκέδαση, με τιμές πολύ χαμηλές στα εμπορικά καταστήματα, ενώ προγραμματίζεται και πλήθος εκδηλώσεων ώστε οι Καλαματιανοί και οι επισκέπτες να διασκεδάσουν σε διάφορα σημεία της πόλης.

Εκδηλώσεις για τη διασκέδαση του κόσμου θα διοργανώσει ο Δήμος Καλαμάτας, ενώ παράλληλα οι επαγγελματίες της πόλης ετοιμάζουν πολλές εκδηλώσεις ανά περιοχές.

Ο Εμπορικός Σύλλογος αναμένεται να διανείμει δωρεάν στο κοινό, στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο, περίπου 500 τσάντες πολλαπλών χρήσεων, για τη διευκόλυνση των πολιτών στις αγορές τους.

Τη βραδιά θα ανοίξει στις 8.30 η Δημοτική Φιλαρμονική, η οποία θα παρουσιάσει τις μουσικές της σε κομβικά σημεία του κέντρου της πόλης: ιστορικό Δημαρχείο, κεντρική πλατεία, συμβολή Αριστομένους και Μακεδονίας στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων, οδός Αναγνωσταρά, πλατεία 23ης Μαρτίου και πλατεία Οθωνος.

Στην πλατεία 23ης Μαρτίου θα γίνει παρουσίαση ραδιοφωνικού προγράμματος και θ’ ακούγεται μουσική από ραδιοφωνικούς σταθμούς, με πολλές εκπλήξεις. Το ίδιο θα γίνει και στην πλατεία Οθωνος, στην κεντρική πλατεία (έναντι Πνευματικού Κέντρου) και στην Αριστομένους (παραπλεύρως του ΔΗΠΕΘΕΚ), καθώς και στην πλατεία Σιδηροδρομικού Σταθμού.

Στην κεντρική πλατεία, παραπλεύρως της Εθνικής Τράπεζας, ραδιοφωνικοί σταθμοί θα κάνουν παρουσίαση προγράμματος και θα βάζουν μουσική, ενώ θα υπάρξουν χορευτικά από συλλόγους και πολλές εκπλήξεις. Ο νυχτερινός ουρανός θα φωτιστεί από βεγγαλικά, και μπαλόνια θα δοθούν σε όλα τα παιδιά.

Το Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης θα λειτουργήσει στο βόρειο τμήμα της κεντρικής πλατείας, εστιάζοντας στους μικρούς μαθητές, που θα μεταλαμπαδεύσουν την αξία και τα οφέλη της ανακύκλωσης στους μεγαλύτερους. Θα περιλάβει ψυχαγωγικές και εκπαιδευτικές δράσεις, ενώ θα διανεμηθούν έντυπο υλικό, τσάντες ανακύκλωσης, μαγνητάκια κ.λπ.

Το Τμήμα Καλαμάτας του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού, στο πλαίσιο της 6ης Λευκής Νύχτας, θα διοργανώσει χορευτική εκδήλωση στην οποία θα μετάσχουν οι σχολές: Σύλλογος Αθλητικού χορού "Ξενία", Ακαδημία Χορού “Απόλλων και Αρτεμις”, Σύλλογος Χορού και Ενόργανης Γυμναστικής “Η χαρά του παιδιού”, Fame Dance Academy, Baila Fuerte.

Από τα πάρκινγκ του Βιοτεχνικού Πάρκου και των καταστημάτων Lidl και Metro, που βρίσκονται στη Νέα Eίσοδο, θα γίνεται δωρεάν μεταφορά του κοινού με λεωφορεία του Αστικού ΚΤΕΛ, από τις 9 το βράδυ έως τις 3 το πρωί, από και προς το κέντρο της πόλης (ιστορικό Δημαρχείο) ανά 30 λεπτά. Επίσης, το Αστικό ΚΤΕΛ θα μεταφέρει δωρεάν το κοινό από τη Μικρή Μαντίνεια και τους ενδιάμεσους σταθμούς, ανά μία ώρα.

Το Κέντρο Πρώτων Βοηθειών θα βρίσκεται στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο. Τουαλέτες για το κοινό θα είναι διαθέσιμες εντός του Πνευματικού Κέντρου, στην πλατεία Μαυρομιχάλη, στο πάρκινγκ του Νέδοντα και παραπλεύρως του ΔΗΠΕΘΕΚ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER