Δευτέρα, 03 Σεπτεμβρίου 2018 09:30

Διχάζει το κυκλοφοριακό της Κυπαρισσίας

Γράφτηκε από τον
Διχάζει το κυκλοφοριακό της Κυπαρισσίας

Εντάσεις είχαμε στην έναρξη της προχθεσινής συνεδρίασης για την κυκλοφοριακή μελέτη της Κυπαρισσίας που έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή.

Πολίτες και επαγγελματίες κατέθεσαν αίτηση με τις παρατηρήσεις τους στο Δημοτικό Συμβούλιο, και όταν ειπώθηκε από τον πρόεδρο του ΔΣ Γιάννη Καλκαβούρα και τον δήμαρχο Παναγιώτη Κατσίβελα ότι το αίτημα θα διαβιβαστεί στην Τεχνική Υπηρεσία -στην οποία μέχρι τις 15 του μηνός θα μπορούν να κατατίθενται όλες οι παρατηρήσεις και μετά θα γίνει μια ειδική συνεδρίαση που θα συζητηθούν όλα αυτά-, υπήρξε αντίδραση από τον επαγγελματία της πόλης Τάκη Γυφτάκη σε έντονο ύφος, ζητώντας η αίτηση τους να συζητηθεί στον παρόν Δημοτικό Συμβούλιο. Σημείωσε παράλληλα ότι μέσα στον Δεκαπενταύγουστο "έγινε η αγορά μπάχαλο" και ότι σκόπιμα πάρθηκε αυτή η απόφαση. Πάντως το αίτημά τους δεν έγινε δεκτό με αποτέλεσμα την αποχώρηση των αιτούντων από το συμβούλιο.

Η κυκλοφοριακή μελέτη εξακολουθεί να προκαλεί συζητήσεις, με συμβούλους να τονίζουν ότι σίγουρα πρέπει να γίνουν διορθώσεις και παρεμβάσεις αλλά όχι και να ακυρωθεί.

Από την ελάσσονα μειοψηφία ο Σαράντος Κουκούμης επισήμανε ότι η κυκλοφοριακή μελέτη περισσότερα προβλήματα δημιουργεί από όσα λύνει. Ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Κουτσούλης σημείωσε ότι η μελέτη έγινε από κάποιον επιστήμονα και ο δήμος θα πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων - εννοώντας πως δεν θα πρέπει το συμβούλιο να τα αλλάξει όλα.

Για λαθροχειρία στη μελέτη η οποία δεν εφαρμόστηκε όπως έπρεπε, έκανε λόγο ο δημοτικός σύμβουλος της συμπολίτευσης Ζαχαρίας Κανελλόπουλος. Η μελέτη είναι διάτρητη, είπε, και έγινε με υποδείξεις κάποιων. Μάλιστα και σε σχετική δήλωσή του για το θέμα αυτό τονίζει:

«Η κυκλοφοριακή μελέτη της Κυπαρισσίας για να είναι απόλυτα λειτουργική και αποτελεσματική στην εφαρμογή της, χρήζει άμεσης τροποποίησης και διόρθωσης σε τουλάχιστον 5 βασικά σημεία της, ώστε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στο κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης και καθολική αποδοχή της από τους πολίτες και τον εμπορικό κόσμο της Κυπαρισσίας. Ετσι όπως εφαρμόστηκε αναδεικνύονται οι αντιφάσεις της, τα λάθη της και οι αστοχίες της. Αυτά θέλουμε να διορθώσουμε, ώστε να είναι απόλυτα επιτυχής η εφαρμογή της μελέτης και να λύνει οριστικά το κυκλοφοριακό πρόβλημα της Κυπαρισσίας, ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες. Αλλωστε το Δημοτικό Συμβούλιο Κυπαρισσίας στις 10 Απριλίου του 2009 με ομόφωνες αποφάσεις είχε επισημάνει αυτές τις αστοχίες και τα λάθη, και είχε ζητήσει άμεσα διόρθωση και τροποποίηση της μελέτης».

Κ.Μπ.


NEWSLETTER