Δευτέρα, 03 Σεπτεμβρίου 2018 19:56

Τριφυλία: Αντιπαράθεση για την αντικατάσταση της προϊσταμένης στην Καθαριότητα

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τριφυλία: Αντιπαράθεση για την αντικατάσταση της προϊσταμένης στην Καθαριότητα

Ζητήματα με την κατάσταση καθαριότητας στο δήμο, αλλά και για την αιφνίδια αντικατάσταση της προϊσταμένης της Διεύθυνσης Διαχείρισης Απορριμμάτων, Ανακύκλωσης, Περιβάλλοντος και Πρασίνου, κυριάρχησαν στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας.

Από την πλευρά της αντιπολίτευσης μίλησαν για «καθεστωτική αντίληψη» από την πλευρά της δημοτικής αρχής και άλλα κίνητρα πίσω από αυτά που παρουσιάζονται ως αιτία απομάκρυνσής της.

Ιδιαίτερα αιχμηρά ήταν τα σχόλια του δημοτικού συμβούλου Δημήτρη Κουτσούλη και τα ερωτήματα που έθεσε σχετικά με αυτό το ζήτημα. Ρώτησε αν η προϊσταμένη απομακρύνθηκε λίγες μέρες μετά από όταν κάλεσε υπαλλήλους του δήμου σε προκαταρκτική εξέταση για κλαδιά που είχαν πεταχτεί στην λίμνη που δημιουργείται στους Χριστιάνους, αλλά και αν έκανε ερώτημα στο Γενικό Λογιστήριο του κράτους για το επίδομα επιστατών, απ' όπου η απάντηση ήταν αρνητική, και τι έχει κάνει ο δήμος για αυτό. Θέτοντας ακόμη μια σειρά ερωτημάτων, ο κ. Κουτσούλης κατέληξε λέγοντας: Είναι μια καθεστωτική αντίληψη της δημοτικής αρχής που θυμίζει «Αντιγράφεις παιδί μου. Σε απολύουν». Στην αρχή της εισήγησής του είχε μιλήσει για «ανέκδοτο» ότι στο δήμο είναι όλα καλά.

Αλλά και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Ευστάθιος Ανδρινόπουλος είχε μιλήσει νωρίτερα για ένα δήμο που πάει από το κακό στο χειρότερο, λέγοντας ότι όλη η Τριφυλία το καλοκαίρι  ήταν ένας απέραντος σκουπιδότοπος. Επίσης ζήτησε από το δήμαρχο να εξηγήσει τι έχει γίνει με τις αλλαγές προϊσταμένων και, αν ήταν μόνο για το καλό της υπηρεσίας, να το αποδείξει. Επίσης έκανε λόγο για την κατάσταση του στόλου των απορριμματοφόρων επισημαίνοντας ότι μόνο τα μισά λειτουργούν.

Για συμπεριφορές της προϊσταμένης που είχαν ξεπεράσει τα όρια που μπορεί να ανεχτεί κάποιος έκανε λόγο ο δήμαρχος Παναγιώτης Κατσίβελας. Επρεπε να προστατευτούν οι εργαζόμενοι από κακές και απάνθρωπες συμπεριφορές, είπε, και η αλλαγή της έγινε προς αυτή την κατεύθυνση για να επέλθει ηρεμία στο εργατικό προσωπικό. Τόνισε ακόμη ότι έχει δοθεί εντολή για ΕΔΕ, για να εξεταστούν παραπτώματα και τυχόν παραβατικές συμπεριφορές.

 

Κ.Μπ.

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER