Τετάρτη, 05 Σεπτεμβρίου 2018 09:39

Ψηφιακό μουσείο για την Αρχαία Μεσσήνη επιδιώκει ο Τσώνης

Γράφτηκε από τον

 

Ψηφιακό μουσείο για την Αρχαία Μεσσήνη στο Φιλοσοφικό Κέντρο Μεσσήνης, καθώς και θεσμοθέτηση φεστιβάλ στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης, περιλαμβάνουν οι άμεσες επιδιώξεις του Δήμου Μεσσήνης.

Αυτό γνωστοποιήθηκε στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τόσο από τον δήμαρχο Γιώργο Τσώνη όσο και από την αντιδήμαρχο Γεωργία Παναγοπούλου.

Αφορμή για τις πιο πάνω ανακοινώσεις έδωσε ερώτηση του συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας Τάσου Παπαγεωργίου, σχετικά με την φημολογία -όπως ο ίδιος είπε- ότι ο καθηγητής Αρχαιολογίας Πέτρος Θέμελης, υπεύθυνος ανασκαφών στην Αρχαία Μεσσήνη, καθώς και ο οργανισμός “Διάζωμα”, φέρονται να στηρίζουν την “αυτοδιαχείριση” των αρχαιολογικών χώρων: “Πρέπει να ενημερωθούμε ως δήμος και να πάρουμε θέση” κατέληξε ο δημοτικός σύμβουλος.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Στάθης Αναστασόπουλος δήλωσε ότι “ο δήμος καλείται να το παρακολουθήσει, πρέπει ως δήμος να έχουμε λόγο”.

Απαντώντας ο Γ. Τσώνης ξεκαθάρισε ότι δεν γνωρίζει ούτε έχει διαβάσει κάποια σχετική πρόταση του Π. Θέμελη, ενώ η Γ. Παναγοπούλου τόνισε πως ο εν λόγω καθηγητής “αποτελεί έμπνευση για τον Δήμο Μεσσήνης”, θυμίζοντας ότι ήταν αυτός που εξέφρασε τη θέση να θεσμοθετηθεί στην Αρχαία Μεσσήνη ένα φεστιβάλ, ανάλογο με της Επιδαύρου ενδεχομένως, προκειμένου -όπως τόνισε η αντιδήμαρχος- να αποφεύγονται στο εξής θλιβερά περιστατικά σχετικά με την χρήση του αρχαιολογικού χώρου, όπως αυτά που προέκυψαν το καλοκαίρι.

Η ίδια πρόσθεσε ότι ήδη έχει γίνει προεργασία από τη δημοτική αρχή για το χειρισμό στην προσπάθεια θεσμοθέτησης φεστιβάλ Αρχαίας Μεσσήνης -στο οποίο θα μπορούσε να ενταχθεί και το διεθνές νεανικό φεστιβάλ αρχαίου δράματος-, υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο, πριν λίγο καιρό, είχε αιτηθεί τη θεσμοθέτηση του διεθνούς νεανικού φεστιβάλ αρχαίου δράματος.

Καταλήγοντας, η Γ. Παναγοπούλου γνωστοποίησε ότι η δημοτική αρχή επιδιώκει να δημιουργήσει ψηφιακό μουσείο για την Αρχαία Μεσσήνη στο Φιλοσοφικό Κέντρο της Μεσσήνης.

Β.Γ.Μ.