Τετάρτη, 05 Σεπτεμβρίου 2018 10:21

Προγραμματική συμφωνία για δίκτυο 5G στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την

 

Προγραμματική συμφωνία με τον γ.γ. Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Βασίλη Μαγκλάρα, πρόκειται να υπογράψει αύριο ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, για την ανάπτυξη πιλοτικού δικτύου τηλεπικοινωνιών 5G στην πόλη της Καλαμάτας, που θα αποτελέσει την αφετηρία για τη μετέπειτα σταδιακή μετατροπή της σε μία πρότυπη πόλη 5G-Ready.

Σε δηλώσεις του χθες ο κ. Νίκας παρατήρησε ότι «είναι τρεις δήμοι που είναι επιλεγμένοι, οι Δήμοι Καλαμάτας, Τρικάλων και Ζωγράφου. Είναι οι τρεις πόλεις οι οποίες φέρνουν την Ελλάδα στη νέα ψηφιακή εποχή. Ηδη κατακτούμε τους στόχους της Ευρωπαϊκής Ενωσης για το 2020. Τα δίκτυα της πέμπτης γενιάς είναι ένα πάρα πολύ καλό νέο για τους φοιτητές, για τον επιχειρηματικό κόσμο, για τους επαγγελματίες. Θα βελτιώσουν σημαντικά την ελκυστικότητα της πόλης, θα λύσουν πάρα πολλά προβλήματα και στο θέμα των επικοινωνιών και στο θέμα των δικτύων. Θα εκσυγχρονίσουν την πόλη σε αυτόν τον τομέα και σ' ένα επίπεδο πρωτοπορίας για όλη την Ελλάδα”.

Αντικείμενο της προγραμματικής συμφωνίας είναι η προετοιμασία και υλοποίηση δωρεάν εγκατάστασης πιλοτικού δικτύου 5G στην πόλη της Καλαμάτας. Στο πλαίσιο του έργου και με βάση τη διαθεσιμότητα τεχνολογικών λύσεων, θα δοκιμαστεί η παροχή λύσεων βιώσιμης αστικής ανάπτυξης, όπως για παράδειγμα έξυπνης στάθμευσης, έξυπνου φωτισμού, ασύρματης ευρυζωνικής πρόσβασης στο διαδίκτυο και λύσεων εξυπηρέτησης του πολίτη και των επιχειρήσεων.