Τετάρτη, 05 Σεπτεμβρίου 2018 19:22

Συμφωνία μείωσης για τα σκουπίδια στη Μαραθόλακκα

Γράφτηκε από τον
Συμφωνία μείωσης για τα σκουπίδια στη Μαραθόλακκα

 

Δύο ευρώ λιγότερα τον τόνο, 57,1 ευρώ από 59,1 που ήταν μέχρι τώρα, θα πληρώνει ο Δήμος Καλαμάτας στην ανάδοχο εταιρεία “Ηλέκτωρ” για την προσωρινή διαχείριση των σκουπιδιών στη Μαραθόλακκα.

Στη μείωση του τιμήματος κατά 2 ευρώ τον τόνο συμφώνησαν η “Ηλέκτωρ” και ο δήμος, ο οποίος συμβάλλει με δικά του μηχανήματα στη διαχείριση.

Χθες στην Οικονομική Επιτροπή τη μείωση αυτή ψήφισε η πλειοψηφία, ενώ λευκό ψήφισε η μείζων μειοψηφία και κατά η "Λαϊκή Συσπείρωση".

Ο αντιδήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος υπενθύμισε ότι η διακήρυξη του διαγωνισμού για την προσωρινή διαχείριση  στη Μαραθόλακκα όριζε τη διαπραγμάτευση με τον ανάδοχο για τη μείωση της τιμής, εφόσον ο δήμος διέθετε δικά του μηχανήματα. Ενημέρωσε ότι συζήτησαν με την εταιρεία, πίεσαν την κατάσταση και η “Ηλέκτωρ” δέχτηκε πως μπορεί να δεχτεί μείωση μόνο μέχρι 2 ευρώ τον τόνο. Και αυτό γιατί η εταιρεία υποστήριξε ότι ο δεματοποιητής του δήμου, που “ουδέποτε ζητήθηκε από την εταιρεία μας, δεν επιφέρει ουσιαστική βελτίωση στον τρόπο επεξεργασίας των απορριμμάτων”.

Ο κ. Βασιλόπουλος ενημέρωσε ότι ο δήμος διαθέτει πλέον δύο δικά του μηχανήματα στη διαχείριση της Μαραθόλακκας, δεματοποιητή και πρέσα. Ωστόσο αναγνώρισε ότι η εταιρεία έχει δικό της δεματοποιητή, τον καλύτερο της αγοράς, και παρατήρησε πως τώρα δουλεύουν και οι δύο δεματοποιητές.

Η Κοκκωνία Γιαννοπούλου, στέλεχος της Υπηρεσίας Καθαριότητας, διευκρίνισε ότι “είναι στη διακριτική ευχέρεια της εταιρείας το αν θα δεχθεί τα δικά μας μηχανήματα”.

Γ.Σ.


NEWSLETTER