Πέμπτη, 01 Μαρτίου 2012 17:37

Ανακοίνωση διαμαρτυρίας της ΕΜΔΥΔΑΣ για τη μετακίνηση της Σταυρούλας Αγρίου και της Παναγιώτας Κουράκλη από το δήμαρχο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Ανακοίνωση διαμαρτυρίας της ΕΜΔΥΔΑΣ για τη μετακίνηση της Σταυρούλας Αγρίου και της Παναγιώτας Κουράκλη από το δήμαρχο Καλαμάτας

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε κάθε επιχείρηση, οργανισμό δημόσιο ή ιδιωτικό, οι ανθρώπινοι πόροι κι ιδιαίτερα τα στελέχη αποτελούν το μεγαλύτερο κεφάλαιο. Ο Δήμαρχος, στα πλαίσια της οργάνωσης για την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου, καλείται να διαχειριστεί το προσωπικό του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ώστε να έχει τα καλύτερα αποτελέσματα. Στόχος πρέπει να είναι η εκμετάλλευση της εμπειρίας του κάθε στελέχους στο μέγιστο βαθμό, ώστε να έχουμε τη μέγιστη απόδοση. Ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσης κι αλλαγών δεν υπάρχει περιθώριο χρόνου και πολυτέλεια για πειραματισμούς και μετακινήσεις για απόκτηση νέων εμπειριών, αφού πρέπει να δράσεις άμεσα για να αντιμετωπίσεις τα προβλήματα που προκύπτουν.

Στην εποχή της πρωτοφανούς κρίσης που ζούμε, με τη Χώρα μας χρεωκοπημένη, με την Τρόικα να στέλνει Γάλλους και Γερμανούς υπαλλήλους-στελέχη να οργανώσουν και να βελτιώσουν τη Δημόσια Διοίκηση, ο Δήμαρχος μετακινεί στελέχη-Διευθύντριες Υπηρεσιών, που γνωρίζουν σε βάθος το αντικείμενό τους, σε άλλες Υπηρεσίες το αντικείμενο των οποίων αγνοούν παντελώς.

Συγκεκριμένα, το μέλος της ΕΜΔΥΔΑΣ, κα Σταυρούλα Αγρίου, επί 25 χρόνια υπηρετεί στην Πολεοδομία, εκ των οποίων τα 12 χρόνια ως Δ/ντρια, με βαθιά γνώση των πολεοδομικών & χωροταξικών θεμάτων, αντικείμενο δύσκολο καθώς η πολεοδομική νομοθεσία είναι δαιδαλώδης, αποτελείται από χιλιάδες διατάξεις, που συχνά αναιρούν η μια την άλλη.

Το ίδιο ισχύει για το μέλος της ΕΜΔΥΔΑΣ, κα Παναγιώτα Κουράκλη, η οποία επί σειρά ετών ως Προϊσταμένη Τμήματος Μελετών κι ως Δ/ντρια Προγραμματισμού & Ανάπτυξης έχει αποκτήσει τεράστια εμπειρία και είναι άριστη γνώστης της νομοθεσίας, που διέπει τα δημόσια έργα.

Ιδιαίτερα την Εποχή αυτή, που όλα γύρω μας αλλάζουν και η Χώρα μας δίνει ένα καθημερινό αγώνα επιβίωσης, αγωνιζόμενη να βγεί από το τούνελ της ύφεσης και να ξαναβρεί το βηματισμό της προς την ανάπτυξη, η αξιοποίηση των γνώσεων και της εμπειρίας των στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης κρίνεται επιβεβλημένη. Η αιφνιδιαστική μετακίνηση και τοποθέτηση των δυο Διευθυντριών προς Υπηρεσίες με άλλο αντικείμενο, με άλλη νομοθεσία δεν συμβαδίζει με τα ανωτέρω.

Δεδομένου ότι άμεσα θα προκηρυχτούν οι θέσεις των προϊσταμένων οργανικών μονάδων και θα γίνουν κρίσεις κι επιλογή με αντικειμενικά, αξιοκρατικά κριτήρια, όπως προβλέπεται με το Ν. 3839/2010, θεωρούμε ότι η απόφαση αυτή του Δημάρχου ελήφθη σε χρονική στιγμή που δεν ευνοεί την εύρυθμη λειτουργία των Υπηρεσιών.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ


NEWSLETTER