Πέμπτη, 06 Σεπτεμβρίου 2018 08:44

Μετά τις εκλογές επαναλειτουργία του στρατοπέδου της Καλαμάτας “βλέπει” ο Νίκας

Γράφτηκε από τον
Μετά τις εκλογές επαναλειτουργία του στρατοπέδου της Καλαμάτας “βλέπει” ο Νίκας

Στην άποψή του να παραμείνει το στρατόπεδο της Καλαμάτας σε στρατιωτική χρήση επιμένει ο δήμαρχος Παν. Νίκας.

Με αφορμή την προχθεσινή συνάντηση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Τατούλη και του υπουργού Εθνικής Αμυνας, αναφορικά και με το στρατόπεδο της Καλαμάτας, ο κ. Νίκας ανέφερε ότι δεν έχει ανοίξει καμία συζήτηση για την αξιοποίηση και το μέλλον του στρατοπέδου - ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μετά τις εθνικές εκλογές να επαναλειτουργήσει.

Για τη δημιουργία δομής για ΑμεΑ στο στρατόπεδο, την οποία έχουν θέσει ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος και πρόσφατα ο περιφερειάρχης, ο δήμαρχος Καλαμάτας δήλωσε ότι αν υπάρχει συγκεκριμένη πρόταση ο δήμος είναι διατεθειμένος να προσφέρει άλλο χώρο.

Ειδικότερα, απαντώντας σε ερωτήσεις, ο κ. Νίκας δήλωσε χθες ότι σύμφωνα με στρατιωτικούς κύκλους "ο σχεδιασμός για τους νεοσύλλεκτους δεν φαίνεται ότι ήταν και ο καλύτερος” και υποστήριξε πως “το θέμα της λειτουργίας στρατοπέδων νεοσύλλεκτων δεν έχει κλείσει. Πάμε σε εκλογές σε λίγο καιρό, περιμένετε”.

Είπε ότι το θέμα του στρατοπέδου συνδέεται με την αναβάθμιση της 120 ΠΕΑ, προέτρεψε να το αφήσουμε λίγο για να δούμε τις εξελίξεις, και επανέλαβε πως θέση του Δημοτικού Συμβουλίου είναι ο χώρος αυτός να παραμείνει στρατιωτικός.

Οσον αφορά την πρόταση για δημιουργία προνοιακών δομών, είπε ότι “είναι κάτι πολύ σημαντικό, καταλαβαίνω την αγωνία και του δεσπότη μας και του περιφερειάρχη. Εδώ είμαστε ως δήμος, να διαθέσουμε και κτήρια και χώρους”.

Στην παρατήρησή μας ότι η απόφαση παραμονής του στρατοπέδου για στρατιωτικό σκοπό πάρθηκε μόνο από την πλειοψηφία, είπε πως “το Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίζει, είτε ως πλειοψηφία είτε παμψηφεί. Και η απόφαση ως πλειοψηφία είναι το ίδιο ισχυρή με την απόφαση από όλους”.

Ανέφερε ακόμη ότι “δεν είναι το μείζον θέμα πότε θα τρέξουμε να καταργήσουμε το στρατόπεδό μας”. Διαφώνησε με “το να τρέχει και να πιέζει ποιος θα το πρωτοκαταργήσει” και επέμεινε πως “όσο είμαι δήμαρχος, θα αγωνίζομαι αυτή η στρατιωτική δομή να παραμείνει”.

Ο κ. Νίκας εκτίμησε ότι το θέμα “έχει και κάποιες πολιτικές διαστάσεις” και, προτρέποντας "να περιμένουμε να δούμε το μέλλον του”, ανέφερε πως “δεν ήρθε ο καιρός να κουβεντιάσουμε την επόμενη μέρα για το στρατόπεδο”.

Ωστόσο, παραδέχτηκε ότι ο χώρος “είναι πολύτιμος από κάθε άποψη, και γνωρίζω ότι έτρεξαν μέχρι και ξενοδόχοι για την αξιοποίησή του”, αλλά συνέστησε: “Ας περιμένουμε λίγο καιρό, ας μην είμαστε εμείς οι προσφεύγοντες. Ας αγωνιστούμε για την ιστορία της πόλης μας και της περιοχής μας σε αυτή τη φάση”.

Οσον αφορά το σχέδιο για προνοιακή δομή, είπε ότι ο δήμος θα νοικιάσει από τη Μητρόπολη το κτήριο όπου ήταν το Ιεροσπουδαστήριο στην οδό Αγίου Γεωργίου, για να δημιουργήσει μια μεγάλη δομή, το στρατηγείο των ΑμεΑ - και η δεύτερη θα είναι στην οδό Θουκυδίδου. “Αν υπάρχει συγκεκριμένη πρόταση για τρίτη δομή, εδώ είναι ο δήμος να διαθέσει χώρους”, κατέληξε ο δήμαρχος.

Γ.Σ.


NEWSLETTER