Σάββατο, 08 Σεπτεμβρίου 2018 09:26

Νίκας για υποψηφιότητα: Θολώνει τα νερά για να κερδίσει χρόνο

Γράφτηκε από τον

Μια στο καρφί και μια στο πέταλο ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος επιχειρώντας να κερδίσει πολύτιμο πολιτικό χρόνο δήλωσε προχθές στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι δεν έχει πάρει ακόμα τις οριστικές αποφάσεις του - και όταν τις λάβει θα ενημερώσει το Σώμα.

Με τη δήλωσή του αυτή βέβαια, ο κ. Νίκας αφήνει και μια διέξοδο διαφυγής, σε περίπτωση που η Νέα Δημοκρατία αποφασίσει ότι έχει καλύτερη επιλογή για την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Σε κάθε περίπτωση ο δήμαρχος αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, ακόμα και της παραμονής του στο δήμο, ώστε να περιορίσει τις φυγόκεντρες τάσεις των μελών της παράταξής του, οι οποίες ενδέχεται να πάρουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις τις προσεχείς ημέρες.

Κατά τα άλλα, ο κ. Νίκας έπλεξε για μια ακόμα φορά το εγκώμιο του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, τονίζοντας ότι παρά τις επιμέρους διαφωνίες τους οι δυο τους πάντα ψηφίζουν το ίδιο κόμμα. Μάλιστα ταυτίστηκε αυτή τη φορά με τη σκληρή γραμμή Σαμαρά, λέγοντας ότι στις επικείμενες εθνικές εκλογές διακυβεύεται το μέλλον της Ελλάδας - και γι' αυτό δεν υπάρχει περιθώριο για απολίτικη ψήφο με κριτήριο τις χρηματοδοτήσεις των έργων.

Ο κ. Νίκας όμως, αν και πήρε αποστάσεις από την κυβέρνηση, για μια ακόμα φορά είπε ότι ως αυτοδιοικητικός τολμά να ευχαριστεί τον πολιτικό του αντίπαλο υπουργό Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση. Ετσι απέδειξε σε μια ακόμα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ότι παίζει χωρίς αντίπαλο, αφού εξακολουθεί να περνά με ευκολία τις διαχωριστικές γραμμές που επιχειρεί να χαράξει η αντιπολίτευση.

Θ.Λ.