Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2018 08:23

Ονόματα επιφανών σε δρόμους της Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Ονόματα επιφανών σε δρόμους της Καλαμάτας

 

Να δοθούν τα ονόματα του Χρήστου Μαλαπάνη, του Παναγιώτη Φωτέα, του Ιωάννη Λάτση, του Κωνσταντίνου Δημόπουλου και του Ντίνου Μακρόπουλου σε δρόμους της Καλαμάτας, αποφάσισε η επιτροπή ονοµατοθεσίας του δήμου.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε, η επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα αναφορικά με την ονοματοδοσία οδών της Καλαμάτας:

1) Η προέκταση της οδού Σπάρτης από το τέλος της Κεντρικής Αγοράς και με κατεύθυνση προς τα Συνεργεία να ονομαστεί “Μαλαπάνη Χρήστου”.

2) Ο παραλιακός δρόμος δυτικά του οικισμού Κορδία και έως τα όρια του Δήμου Καλαμάτας, στον Μπουρνιά, να ονομαστεί “Λάτση Ιωάννη”.

3) Η οδός Προμηθέως, κάθετη στην οδό Καλλιπατείρας, λόγω διπλής ονομασίας με άλλο πλησιέστερο δρόμο, να λάβει το όνομα “Δημόπουλου Κωνσταντίνου”.

4) Η παράλληλη προς τη σιδηροδρομική γραμμή οδός, νοτιοδυτικά του Μεγάρου Χορού, από την οδό Αρτέμιδος έως την 1η πάροδο Κλαδά, να ονομαστεί “Φωτέα Παναγιώτη”.

5) Ο παράλληλος δρόμος βόρεια της σιδηροδρομικής γραμμής, στη διάβαση του Αγίου Δημητρίου, να λάβει το όνομα “Νεδουσαίων τεχνιτών”.

6) Τμήμα της οδού Ανθέων (βόρεια των γραμμών του ΟΣΕ) να μετονομαστεί σε “Παλλαδινών”.

7) Ο χώρος μπροστά από το Β’ ΚΑΠΗ να ονομαστεί “πλατεία Ράχης”.

8) Ο χώρος μπροστά από τον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη στη Ράχη να ονομαστεί “πλατεία Αβραμόγιαννη”.

9) Ο χώρος πίσω από το 7ο Νηπιαγωγείο, επί της οδού Τροίας, να ονομαστεί “πλατεία Φραγκοπήγαδου”.

10) Η πλατεία Μαυρομιχάλη να μετονομαστεί σε “πλατεία Μαυρομιχαλαίων”.

11) Η πλατεία στη διασταύρωση της οδού Αθηνών με την οδό Μπουλούκου να ονομαστεί “πλατεία Επους 1940”.

12) Η προέκταση της οδού Αρτέμιδος, βόρεια του ισόπεδου κυκλοτερούς κόμβου και με διεύθυνση παράλληλη προς τον ποταμό Νέδοντα, να ονομαστεί “Βαγιακάκου Δικαίου”.

13. Η νεοδιανοιγείσα οδός, κάθετη στην οδό Λακωνικής, στο Ο.Τ. 1434 του Σχεδίου Πόλης, να ονομαστεί “Μακρόπουλου Κωνσταντίνου (Ντίνου)”.

14. Η οδός δυτικά της Αρτέμιδος, που σήμερα ονομάζεται “Λεβάντας”, να μετονομαστεί σε “Σπηλιώτη Κωνσταντίνου”.

Στη συνεδρίαση της 9ης Αυγούστου παρευρέθηκαν τα µέλη της επιτροπής ονοματοθεσίας: Νίκος Μπασακίδης δημοτικός σύμβουλος, πρόεδρος της επιτροπής. Σοφία Λαγωνικάκου φιλόλογος. Αντωνία Παυλάκου φιλόλογος. Γιάννης Αδαμόπουλος δημοτικός σύμβουλος, αναπληρωματικό μέλος του Μάριου Αθανασόπουλου. Δημήτρης Φαββατάς δημοτικός σύμβουλος.


NEWSLETTER