Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2018 09:57

Χαρτζιλίκι Τατούλη στο ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Χαρτζιλίκι Τατούλη στο ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας

 

Με... χαρτζιλίκι 15.000 ευρώ χρηματοδοτεί το ιστορικό ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης μάλιστα εκφράζει την ικανοποίησή του για τον περιφερειακό χαρακτήρα που αποκτά το Θέατρο. Στον αντίποδα, η εκπρόσωπος της μείζονος μειοψηφίας Στέλλα Καρλαύτη χαρακτήρισε τη χρηματοδότηση "χαμηλή και αναποτελεσματική, απείρως δυσανάλογη των ποσών που δίνονται αυθαίρετα κατά καιρούς για τη στήριξη λοιπών εκδηλώσεων". Στο ίδιο μήκος κύματος και οι εκπρόσωποι της ελάσσονος μειοψηφίας είπαν ότι η χρηματοδότηση είναι μικρότερη από αυτή που δίνεται σε... εξωκκλήσια

Ο κ. Τατούλης είπε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ότι  "χρηματοδοτούμε την ανάπτυξη του ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας, γιατί η προοπτική περιφερειοποίησής του εντάσσεται στο σχεδιασμό μας. Στο μέλλον όταν θα έχει γίνει πλήρως περιφερειακό θα μπορέσουμε να το χρηματοδοτήσουμε άμεσα. Αυτό ήταν άλλωστε το όραμα και η προσπάθειά μου από τη θητεία μου στο υπουργείο Πολιτισμού. Συνάντησα όμως τότε ισχυρές αντιδράσεις για κάτι το οποίο σήμερα γίνεται πραγματικότητα" .

Η κ. Καρλαύτη στη δική της τοποθέτηση επεσήμανε: "Χωρίς καμιά διάθεση υποβάθμισης των άλλου τύπου εκδηλώσεων, θυμίζουμε ότι εδώ δεν πρόκειται απλώς για εκδήλωση αλλά για τη στήριξη ενός σοβαρού καλλιτεχνικού θεσμού, περιφερειακού βεληνεκούς, δημόσιου και επαγγελματικού χαρακτήρα, μοναδικού στην Περιφέρειά μας. Με άλλα λόγια αν έχει κάτι η Περιφέρεια να καυχιέται στο χώρο του θεάτρου, αυτό πρωτίστως είναι το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας. Ερχεται αυτή η «δειλή» χρηματοδότηση να συντηρήσει την ίδια αναποτελεσματική τακτική της επιλεκτικής και αποσπασματικής χρηματοδότησης πολιτιστικών δράσεων".

 

 


NEWSLETTER