Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2018 08:13

Αφιέρωμα στην Καλαμάτα σε έκθεση στο Περιστέρι

Γράφτηκε από την

 

Στη 2η έκθεση “Λάδι, Κρασί, Μέλι κι Ελιά” του Δήμου Περιστερίου, που θα πραγματοποιείται μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου στο Αλσος Περιστερίου, συμμετέχει ο Δήμος Καλαμάτας.

Μεθαύριο Σάββατο η ημέρα θα είναι αφιερωμένη στην Καλαμάτα και στις εκδηλώσεις αναμένεται να δώσουν το “παρών” ο δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης και ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης. Το απόγευμα του Σαββάτου την έκθεση θα επισκεφθεί αντιπροσωπεία του Δήμου Καλαμάτας και θα πραγματοποιηθούν πολιτιστικές εκδηλώσεις, αλλά και αφιερώματα στα τοπικά μας προϊόντα με τη συνεργασία της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος και τοπικών συλλόγων.

Συγκεκριμένα, στο θεατράκι του Αλσους Περιστερίου θα αποδώσουν παραδοσιακούς χορούς δύο ομάδες του Λυκείου Ελληνίδων Καλαμάτας, απαρτιζόμενες συνολικά από 25 άτομα. Επίσης, θα κινηθεί στους χώρους του Αλσους η Δημοτική Φιλαρμονική, μεταδίδοντας με τις μουσικές της το μήνυμα της παρουσίας της Καλαμάτας και, στη συνέχεια, θα δώσει μικρή συναυλία.

Στο περίπτερο του Δήμου Καλαμάτας, σε δύο μεγάλες οθόνες θα προβάλλονται βίντεο, που θα αναδεικνύουν τις ομορφιές της πόλης και της περιοχής της, καθώς και τις μεγάλες εκδηλώσεις, όπως το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας και τον Διεθνή Διαγωνισμό και Φεστιβάλ Χορωδιών. Στους επισκέπτες της έκθεσης και ιδίως στα παιδιά θα προσφέρονται αναμνηστικά δωράκια, με σκοπό την προβολή του τόπου μας και των προϊόντων του.

Η έκθεση διοργανώνεται από το Δήμο Περιστερίου, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και με σκοπό την προώθηση των ελληνικών παραδοσιακών προϊόντων στο καταναλωτικό κοινό της Αττικής, την ανάδειξη της γαστρονομίας και του πολιτισμού της αυθεντικής Ελλάδος, αλλά και την εκπαίδευση των πολιτών σε θέματα περιβάλλοντος. Τα προϊόντα των παραγωγών από την περιοχή της Καλαμάτας εκτίθενται και πωλούνται καθ' όλο το διάστημα λειτουργίας της έκθεσης.