Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2018 10:41

Υπερβολικές οι αντιδράσεις για το 18ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή

Γράφτηκε από την

 

 

Η δημοτική αρχή υποστηρίζει ότι δεν είναι τόσο δραματικά τα πράγματα στο 18ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου. 

Επιχειρώντας να υποβαθμίσει την καταγγελία και τη σοβαρότητα του θέματος, με μια γενικόλογη ανακοίνωση για τη συντήρηση των υποδομών των 105 σχολείων του δήμου, στην τελευταία παράγραφο, ο Δήμος Καλαμάτας αναφέρει: “Σχετικά με τις διαμαρτυρίες γονέων για την κατάσταση των υποδομών στο 18ο Δημοτικό Σχολείο, που προφανέστατα δεν είναι τραγική, έχουν δρομολογηθεί από το Δήμο Καλαμάτας διαδικασίες αποκατάστασης, κατά την άποψη των μηχανικών της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου”.

Στην ανακοίνωση υποστηρίζει ότι “απόλυτη προτεραιότητα δίδεται από το Δήμο Καλαμάτας στη συντήρηση των υποδομών των 105 σχολικών μονάδων, όλων των επιπέδων εκπαίδευσης, που λειτουργούν στην περιφέρειά του” και παρατηρεί: “Γενικά, οι υποδομές των σχολείων βρίσκονται σε καλή κατάσταση, αφού σχεδόν το σύνολο των αιθουσών κατασκευάστηκε μετά τους σεισμούς του 1986. Εξαίρεση αποτελεί το κτηριακό συγκρότημα του πρώην Πολυκλαδικού στην περιοχή της Αγίας Τριάδος, το οποίο παρουσιάζει σοβαρότατα προβλήματα από την επομένη της λειτουργίας του”.

Ακόμα, αναφέρει ότι “όσον αφορά στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο, ο δήμος αποφάσισε να προχωρήσει στην κατασκευή δύο ή τριών αιθουσών, ώστε να λειτουργήσουν συμπληρωματικά με το υπάρχον κτήριο, νοτιοανατολικά αυτού, με χρήματα από δωρεά της κυρίας Καρέλια και από το δημοτικό προϋπολογισμό”.