Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου 2018 08:28

Γιγαντώνεται η περιβαλλοντική πληγή στη Μαραθόλακκα, σύμφωνα με τον Μάκαρη (βίντεο)

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Γιγαντώνεται η περιβαλλοντική πληγή στη Μαραθόλακκα, σύμφωνα με τον Μάκαρη (βίντεο)

 

 

“Η περιβαλλοντική πληγή στη Μαραθόλακκα γιγαντώνεται”, κατήγγειλε χθες ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας Μανώλης Μάκαρης κι επέκρινε δριμύτατα τη δημοτική αρχή.

Ενημερώνοντας για το τι συνάντησε σε προχθεσινή αυτοψία του στη Μαραθόλακκα, ανέφερε ότι “η αποκατεστημένη χωματερή παρουσιάζει περισσότερες ρηγματώσεις, που αποκαλύπτουν τα σκουπίδια. Δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα για να αποκατασταθεί”. Παρατήρησε πως “στην αρχή της χαράδρας υπάρχουν πάνω από 5.000 τόνοι σκουπίδια που αποτελούν τη βασική αιτία ρύπανσης του Νέδοντα. Με την πρώτη βροχή τα υγρά από τα σκουπίδια θα έρθουν στο Νέδοντα”. Υπενθύμισε ότι “κάναμε ανάλυση του υγρού και είναι χειρότερο από νερό υπονόμων”. Ενημέρωσε, ακόμα, πως “τα παλιά δέματα είναι σε κακή κατάσταση, διαρρηγμένα, μολύνουν τον υπόγειο υδροφόρο ορίζοντα και το Νέδοντα”.

Ο κ. Μάκαρης υποστήριξε ότι “εκχέρσωσαν άλλα 3 στρέμματα δάσους” για να βάλουν τα καινούργια δέματα”, αλλά σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ξεκαθάρισε πως “δεν γνωρίζουμε την ιδιοκτησία της συγκεκριμένης έκτασης. Ηταν πουρνάρια και έφυγαν για να τοποθετηθεί υπόλειμμα. Θα κάνω έγγραφο στο Δασαρχείο να μας ενημερώσει”. Εκτίμησε ότι “το θέμα της κεντρικής διαχείρισης δεν θα ξεκινήσει άμεσα” και πληροφόρησε πως “υπάρχει διακοπή εργασιών στη Μαραθόλακκα, δεν γίνεται επεξεργασία απορριμμάτων. Εχει χαλάσει ένα εξάρτημα και περιμένουν να έρθει από το εξωτερικό”.

Ζήτησε να εφαρμοστεί χωριστή συλλογή 5 αποβλήτων για υλικά ανακύκλωσης και το οργανικό και πρότεινε ως λύση: “α) Αμεση αντιμετώπιση 5.000 τόνων που ρυπαίνουν το Νέδοντα. Ο εργολάβος της Περιφέρειας για την αποκατάσταση των χωματερών να πάει να αποκαταστήσει τα προβλήματα. β) Να συλλέξουν τα στραγγίδια από τα δέματα. Ο κόμπακτ βιολογικός δεν επαρκεί. γ) Για τα καινούργια δέματα να εξεταστεί η μεταφορά τους σε αδειοδοτημένο ΧΥΤΥ που δεν υπάρχει στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Να υπάρξει διαπεριφερειακή συνεργασία, να πάνε στο ΧΥΤΥ Τριανταφυλλιάς Ηλείας”.

Κλείνοντας, χαιρέτισε την καταψήφιση από τον πρόεδρο Καρβελίου Δημήτρη Μαραβά της μίσθωσης των επιπλέον 3 στρεμμάτων για τα καινούργια δέματα.

Γ.Σ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER