Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου 2018 09:57

Δήμος Καλαμάτας: Γάντι στους 6 από τον Μάκαρη

Γράφτηκε από τον
Δήμος Καλαμάτας: Γάντι στους 6 από τον Μάκαρη

 

Το γάντι στους 6 συμβούλους της παράταξής του που διαχώρισαν τη θέση τους, πέταξε χθες ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας Μανώλης Μάκαρης.

Παρατήρησε ότι “η ανοιχτή συνέλευση αποφάσισε τη στήριξη σε μένα” και τους προκάλεσε “αν θέλουν να κάνουν ενέργειες, να δημιουργήσουν άλλη παράταξη”. Μάλιστα, υποστήριξε ότι “άλλοι ψάχνονται να βρουν πατερούληδες” και ειρωνεύτηκε την επιλογή άλλου υποψηφίου δημάρχου “αν θέλουν να φέρουν σούπερ σταρ”.

Ο κ. Μάκαρης που έχει μείνει μόνος του στο Συμβούλιο, ως επικεφαλής της παράταξης “Ανοιχτός Δήμος - Ενεργοί Πολίτες”, προκάλεσε τους μέχρι πρότινος συνεργάτες του πως “θα μπορούσαν να έρθουν (στη συνέλευση) οι διαφωνούντες. Προτίμησαν την αποχή. Ο καθένας να βγάλει τα συμπεράσματά του”.

Στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου για τη Μαραθόλακκα, ο Μαν. Μάκαρης είχε μαζί του τους τοπικούς συμβούλους Καλαμάτας Χρήστο Ζόμπολο και Νίκο Μπιτσάνη και Ασπροχώματος Νίκο Χριστόπουλο, καθώς και το μέλος της παράταξης Νίκο Γκούζο.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας υποστήριξε ότι “ δεν ήταν πολιτική η διαφωνία τους, σε όλα συμφωνούμε”. Αναρωτήθηκε “κρίνεις θετικό το έργο και γκρεμίζεις τον επικεφαλής;” και παραδέχθηκε πως “θέλουν κάποιον άλλον επικεφαλής την επόμενη θητεία”. Ανέφερε ότι τους πρότεινε να φέρουν το πρόσωπο του υποψηφίου δημάρχου που θέλουν, για να κάνουν προγραμματική σύγκλιση και παρατήρησε πως “δεν έχω αρνηθεί ποτέ την κρίση. Δεν ήθελαν να μου δώσουν τη δυνατότητα να κριθώ”. Επέμεινε ότι “η ανοιχτή συνέλευση αποφασίζει, τους είχα ενημερώσει εγκαίρως” κι εξέφρασε τη χαρά του που “ο Στάθης Σταματόπουλος είπε ότι δεν θέλει να είναι επικεφαλής”.

Επικρίνοντας τους 6, είπε πως “υπήρχε πολεμική άδικη εναντίον μου, σ’ έναν άνθρωπο που έχει πολεμήσει”. Υπενθύμισε ότι σεβόταν τις απόψεις τους, πως έκαναν συμβούλιο πριν τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, ενημέρωσε ότι “μετρούσε η πλειοψηφία στις αποφάσεις” και συνέστησε “να ρωτήσετε τους ίδιους τι άλλαξε από τον Ιούνιο”.

Ο Μαν. Μάκαρης τάχθηκε κατά των συνεννοήσεων και της συνεργασίας “σε σκοτεινούς διαδρόμους, σε υπόγεια, όλα στο φως” κι επέμεινε σε προγραμματική σύγκλιση με τα ονόματα που ενδιαφέρονται για δήμαρχοι.

Κλείνοντας, πετώντας το γάντι στους 6, ανέφερε ότι “η πλειοψηφία του ψηφοδελτίου το 2014 και η ανοιχτή συνέλευση μας στηρίζει”.

ΕΝΟΧΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 6

Νωρίτερα, χθες το πρωί, μετά την τελετή μνήμης για τα θύματα των σεισμών του 1986, σε συζήτησή τους ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας - εκπρόσωπος των 6 Στάθης Σταματόπουλος και ο κ. Μάκαρης συμφώνησαν να βρεθούν και να συζητήσουν για την πορεία της παράταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Σύμβουλοι από τους 6 της μείζονος μειοψηφίας, ωστόσο, δεν έκρυβαν την ενόχληση και τη δυσαρέσκειά τους για τις πρωτοβουλίες Μάκαρη, που εμφανίζεται ως επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας και του συνδυασμού, χωρίς κανείς από τους 6 συμβούλους να γνωρίζει τίποτα. Χαρακτηριστικά επισημάνθηκε “αλλού η κεφαλή και αλλού το σώμα” και σημειώθηκε ο κίνδυνος στο Δημοτικό Συμβούλιο η μείζων μειοψηφία να εμφανίζεται με δύο απόψεις, με δύο εκπροσώπους. Μάλιστα, αναφέρθηκε ότι θα πρέπει να συζητήσουν με τον κ. Μάκαρη και να ξεκαθαρίσουν, προκειμένου να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του, χωρίς να εμφανίζεται ως εκπρόσωπος της μείζονος μειοψηφίας, καθώς είναι επικεφαλής του εαυτού του.

Γ.Σ.


NEWSLETTER