Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου 2018 18:53

Επέκταση σύμβασης για τα σκουπίδια της Μάνης

Γράφτηκε από την
Επέκταση σύμβασης για τα σκουπίδια της Μάνης

Τα αυξημένα σκουπίδια στον Δήμο Δυτικής Μάνης αυτό το καλοκαίρι, λόγω αυξημένης επίσης τουριστικής κίνησης, υποχρέωσαν τη δημοτική αρχή να επεκτείνει οικονομικά τη σύμβαση που ήδη έχει υπογράψει με τον ιδιώτη εργολάβο ο οποίος έχει αναλάβει να διαχειρίζεται τα απορρίμματα για το 2018.

Η αρχική σύμβαση αφορούσε τη μεταφορά και διαχείριση συνολικά 3.000 τόνων σκουπιδιών, με δαπάνη 372.000 ευρώ. Μάλιστα, όπως ειπώθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου -το οποίο και ενέκρινε τελικά την επέκταση της σύμβασης- η ποσότητα σκουπιδιών ήταν κατά 15% μεγαλύτερη σε σχέση με αυτή που είχε παραχθεί στον Δήμο Δυτικής Μάνης πέρυσι και η οποία ανήλθε σε 2.616 τόνους.

Ωστόσο, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο δήμαρχος Γιάννης Μαραμπέας προς το Σώμα, ούτε αυτή η αυξημένη -σχετικά με πέρυσι- εκτίμηση της ποσότητας αποδείχθηκε ακριβής τελικά, καθώς μέχρι και τον περασμένο Ιούλιο, όπως γνωστοποίησε ο δήμαρχος, “η ποσότητα των σύμμικτων αστικών στερεών αποβλήτων που συλλέχθηκε και μεταφέρθηκε προς επεξεργασία ανέρχεται σε 2.198 τόνους”, ενώ ως τα τέλη του περασμένου Αυγούστου είχαν περισυλλεγεί περί τους 2.400 τόνους. Ετσι, εκφράστηκε η βέβαιη εκτίμηση πως -με βάση αυτά τα δεδομένα και την αύξηση της τουριστικής κίνησης φέτος- μέχρι τα μέσα του τρέχοντος Σεπτεμβρίου θα έχει εξαντληθεί η ποσότητα των 3.000 τόνων που προβλέπει η αρχική σύμβαση του δήμου με τον εργολάβο.

Με την πρόσφατη απόφασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε, ως κατεπείγουσα, την επέκταση κατά 540 τόνους της αρχικής σύμβασης -με αντίστοιχη δαπάνη 67.000 ευρώ για τον δήμο- προβλέποντας παράλληλα ότι θα απαιτηθούν επιπλέον 26.000 ευρώ για να γίνει μεταφορά και διαχείριση ακόμα 210 τόνων σκουπιδιών, καθώς η εκτίμηση για τη συνολική επιπλέον ποσότητα απορριμμάτων που αναμένεται να παραχθούν μέχρι το τέλος του χρόνου ανέρχεται σε 750 τόνους.


NEWSLETTER