Σάββατο, 15 Σεπτεμβρίου 2018 14:23

Δεν βιάζεται ο Νίκας για αλλαγές στο δήμο

Γράφτηκε από τον

Μέχρι το τέλος του μήνα ο δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας θα έχει ανακοινώσει τις αλλαγές στους αντιδημάρχους και στις θέσεις των προέδρων των νομικών προσώπων του δήμου.

Απαντώντας σε ερώτησή μας, ο κ. Νίκας δεν δέχτηκε ότι οι αλλαγές θα γίνουν με το βλέμμα στις δημοτικές εκλογές του 2019 - και ενημέρωσε πως ζήτησε από τους ενδιαφερόμενους αντιδημάρχους να είναι αποκλειστικής αρμοδιότητας (απασχόλησης) και από τους προέδρους να διαθέτουν κάποιες ώρες την ημέρα για το φορέα που είναι επικεφαλής. Γεγονός που αποκλείει από τις θέσεις εξουσίας του δήμου ανθρώπους με σοβαρές επαγγελματικές ασχολίες, όπως παραδέχτηκε και ο δήμαρχος.

Συγκεκριμένα, σε ερώτησή μας για το χρόνο που θα γίνουν οι αλλαγές, ο δήμαρχος απάντησε ότι “αγάλι αγάλι γίνεται η αγουρίδα μέλι” και ανέφερε πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στη λειτουργία του δήμου. Είπε ότι συζητάει σε πολύ καλό κλίμα με τους συναδέλφους του και εξέφρασε τη λύπη του που “κάποιοι εξαιρετικοί συνάδελφοι, όπως ο Δημόπουλος και ο Καμβυσίδης, δεν θα ήθελαν να αναλάβουν κάποιο αξίωμα”. Δήλωσε ακόμη πως “θα γίνει το καλύτερο δυνατό” και παρατήρησε ότι “οι άνθρωποι κάνουν τα αξιώματα, ποτέ τα αξιώματα τους ανθρώπους”.

Ο κ. Νίκας δεν δέχθηκε ότι οι αλλαγές θα γίνουν με το βλέμμα στις εκλογές του 2019, υποστηρίζοντας πως “θα υπηρετούν μόνο ένα στόχο: την προώθηση των συμφερόντων του δήμου και του καλαματιανού λαού. Δεν είμαστε ούτε για να ισορροπούμε, ούτε για να φτιάχνουμε τη χωρίστρα κανενός”. Ανέφερε ότι υπάρχουν άνθρωποι με εξαιρετικές ικανότητες, αλλά έχουν αρχίσει στον επαγγελματικό τομέα κάτι πολύ σοβαρό και δεν έχουν ώρες να ασχοληθούν με το δήμο. Και διευκρίνισε ότι έχει ζητήσει “οι αντιδήμαρχοι να είναι αποκλειστικής αρμοδιότητας κι ένας πρόεδρος νομικού προσώπου να είναι 4 - 5 ώρες στον οργανισμό του. Δύσκολο, όταν είναι ελεύθερος επαγγελματίας”.

Γ.Σ.