Σάββατο, 15 Σεπτεμβρίου 2018 19:17

Γκρίνια Νίκα για χρηματοδότηση αθλητικών εγκαταστάσεων

Γράφτηκε από τον

Αντιδρώντας σε δηλώσεις του τύπου “ξεκινάει νέα εποχή στις αθλητικές υποδομές της Καλαμάτας”, ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας ξεκαθάρισε χθες ότι τα 74.000 ευρώ για την ανακατασκευή των τουαλετών στο Δημοτικό Στάδιο είναι το πρώτο ποσό που παίρνει ο δήμος εδώ και πολλά χρόνια για τον αθλητισμό.

Ο δήμαρχος εξέφρασε παράπονα για μεροληπτική μεταχείριση σε βάρος του δήμου όσον αφορά τις αθλητικές υποδομές, στέλνοντας μήνυμα στα κυβερνητικά στελέχη ότι δεν πρέπει να πανηγυρίζουν, ενώ παραδέχθηκε πως οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν είχαν δώσει καθόλου χρήματα για αθλητικά έργα.

Ειδικότερα, παρουσία του προέδρου του Αθλητικού Οργανισμού Ν. Μπασακίδη, ο κ. Νίκας είπε ότι υπέγραψε με τον υφυπουργό Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδη προγραμματική σύμβαση για τις τουαλέτες στο Στάδιο 74.000 ευρώ, που με έκπτωση 50% θα γίνει  έργο με 30.000-35.000 ευρώ.

Ενημέρωσε ότι σ’ ένα μήνα θα ξαναπάει στον υφυπουργό Αθλητισμού, για να υπογράψει τη σύμβαση για την πλήρη ανακατασκευή του ταρτάν στο Στάδιο, προϋπολογισμού 240.000 ευρώ.

Εκφράζοντας το παράπονο και τη δυσφορία του παρατήρησε ότι αυτά τα έργα είναι για μια πόλη και δήμο 100.000 κατοίκων με 25.000 αθλούμενους, που έχει αθλητικές υποδομές άθλιες, του 1970.

Πληροφόρησε, επίσης, ότι με τον υφυπουργό είχε κουβέντα για τον ΝΟΚ (για τις εγκαταστάσεις του), για τον Μεσσηνιακό (την παρέμβαση που είχε υποσχεθεί ο κ. Βασιλειάδης), για την οποία υποστήριξε πως “απομακρύνεται γιατί υπάρχουν προβλήματα γραφειοκρατικής φύσης”, καθώς και για την κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου.

Ο δήμαρχος υπενθύμισε ότι ο Δήμος Καλαμάτας έχει διαθέσει 2 εκ. ευρώ για αθλητικές υποδομές, 400.000 ευρώ για την Τέντα και έργα σε γήπεδα, στα Σφαγεία, στα Λέικα, στου Απόλλωνα, στο Ασπρόχωμα και στη Θουρία.

Σημείωσε ότι “οι δημότες, οι παράγοντες και οι γονείς στηρίζουν τον αθλητισμό στην Καλαμάτα”.

Απαντώντας σε ερώτηση, παραδέχτηκε πως “δεν είχαν δοθεί καθόλου  χρήματα από τις προηγούμενες κυβερνήσεις” αλλά ανέφερε ότι “έχουν δοθεί για σημαντικά έργα, αλλιώς δεν θα γινόταν ο περιμετρικός δακτύλιος”.

Κλείνοντας, αφού αναγνώρισε ότι η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση ακραίας οικονομικής κρίσης, ανέφερε πως το Κιλκίς, πολύ μικρότερη από την Καλαμάτα, έχει μεγαλύτερες αθλητικές υποδομές με τη στήριξη της Πολιτείας.

Γ.Σ.