Σάββατο, 15 Σεπτεμβρίου 2018 10:02

Εξαλλος ο Νίκας με την δέσμευση ακινήτων από το Υπερταμείο (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

Εντονα διαμαρτυρήθηκε χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας, για τη δέσμευση στο Υπερταμείο Ιδιωτικοποιήσεων οικοπέδων μόνο από την πόλη και το δήμο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, σημαντικών μάλιστα για την ανάπτυξη του τόπου.

Με αφορμή το χθεσινό πρώτο θέμα της “Ε”, ο κ. Νίκας χαρακτήρισε παραλογισμό τη δέσμευση του Μουσείου Μπενάκη, της πλατείας Φραγκόλιμνας και του 1ου Δημοτικού Σχολείου, και αντέδρασε στην ένταξη   στο Υπερταμείο του καλύτερου οικοπέδου της πόλης, του τμήματος από το “Πανελλήνιο” έως του”Κοιλάκου”.

Ο κ. Νίκας είπε ότι μια εφημερίδα (χωρίς να κατονομάσει την “Ε”) “παρουσίασε μια πραγματικότητα που γνωρίζουμε από τον Ιούνιο, οπότε και ψηφίστηκε ένας νόμος”.

Εξέφρασε διαμαρτυρία γιατί “δημόσια περιουσία δεσμεύεται μόνο αυτή που υπάρχει στην πόλη και στο Δήμο Καλαμάτας (στη Θουρία) και δύο ακίνητα στη Μεσσήνη”. Εξήγησε πάντως πως “η δέσμευση των οικοπέδων σημαίνει ότι αν δεν ξεπληρώσουμε τα χρέη ως χώρα, αυτά μπορούν να πουληθούν. Ας λέει το ΓΠΣ οτιδήποτε θέλει, μπορούν να αξιοποιηθούν”.

Επεσήμανε ότι “το τρίγωνο από το Πανελλήνιο έως του Κοιλάκου, που είναι το καλύτερο οικόπεδο της πόλης, είναι δεσμευμένο ήδη”. Εκανε λόγο και για μία σειρά άλλων κρίσιμων περιουσιακών στοιχείων για την ανάπτυξη της πόλης και, διαφωνώντας, παρατήρησε: “Το Μουσείο Μπενάκη δε δωρήθηκε για να ξεπληρώνουμε χρέη. Αν ξεστρατίσουμε, την πλατεία Φραγκόλιμνας θα την κάνουμε οικόπεδα; Θα την κτίσουμε; Είναι και σχολεία, το 1ο Δημοτικό. Είναι πολύ σοβαρά, ίσως και παράλογα σε κάποιο βαθμό. Ο δήμος, η τοπική κοινωνία δεν γνώριζαν τίποτα με ακρίβεια”.

Ο κ. Νίκας δήλωσε ότι χαίρεται που τα 49 στρέμματα στη Δυτική Παραλία δεν έχουν εκχωρηθεί στο Υπερταμείο. Και εξέφρασε την ελπίδα, όπως υποσχέθηκε ο υπουργός κ. Βερναρδάκης, να περάσει αυτές τις εβδομάδες νόμος στη Βουλή για να εκχωρηθούν στο δήμο.

Απαντώντας σε ερώτηση, είπε ότι “δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα ο κατάλογος, αλλά πάμε προς τα εκεί” και πρόσθεσε: “Επιλέγεται μόνο η πόλη της Καλαμάτας, αυτή είναι η διαμαρτυρία μου. Είναι παραλογισμός η  Φραγκόλιμνα, το Μουσείο Μπενάκη, έστω και αν προτείνεται. Αν εφαρμοστεί αυτό, δεν ισχύει το ΓΠΣ και θα κάνουν στο τρίγωνο Πανελλήνιο - Κοιλάκου δεν ξέρω τι. Θα είναι καταστροφικό για την Καλαμάτα”.

Κλείνοντας, προέτρεψε “να είναι κάθετη η πόλη για συγκεκριμένα ακίνητα που συνδέονται με το μέλλον της”.

Γ.Σ.