Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2018 09:51

Δήμος Πύλου - Νέστορος: Καταδίκη Καφαντάρη για παράβαση καθήκοντος

Γράφτηκε από την
Δήμος Πύλου - Νέστορος: Καταδίκη Καφαντάρη για παράβαση καθήκοντος

 

Σε 6 μήνες φυλάκιση με αναστολή για παράβαση καθήκοντος, με το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, καταδικάστηκε χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο έκρινε τον δήμαρχο ένοχο επειδή παραβίασε το υπηρεσιακό του καθήκον και έδωσε σε καταστηματάρχη βεβαίωση ότι μπορεί να ιδρυθεί κέντρο διασκέδασης σε χαρακτηρισμένη ζώνη γενικής κατοικίας. Οπως ειπώθηκε στο δικαστήριο, ο ιδιώτης κατέθεσε την εν λόγω αίτηση στις 3 Απριλίου του 2013 και ο δήμαρχος την ενέκρινε σε δύο ημέρες, χωρίς να ερωτηθεί η προϊσταμένη της Πολεοδομίας. Επίσης, μετά προχώρησε και στην έκδοση άδειας λειτουργίας του εν λόγω καταστήματος, αν και όπως προέκυψε κατά την ακροαματική διαδικασία, κακώς το έκανε εφόσον το συγκεκριμένο οικοδομικό τετράγωνο όπου λειτούργησε το κέντρο διασκέδασης καθορίζεται για χρήση γενικής κατοικίας. 

Νωρίτερα την ενοχή του κατηγορουμένου πρότεινε και ο εισαγγελέας.

Αντίδραση από την παράταξη Κανάκη

“Η καταδίκη του κ. δημάρχου επιβεβαιώνει, για μια ακόμα φορά, τον τρόπο με τον οποίο ο κ. Καφαντάρης αντιλαμβάνεται τα δημοτικά πράγματα και τη νομιμότητα. Η καταδίκη του κ. δημάρχου δείχνει, με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο ότι ο κ. δήμαρχος δεν νοιάζεται για τη νομιμότητα και την ισονομία στο δήμο μας”. Αυτά τονίζει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της η παράταξη "Κοινωνία σε Κίνηση" με επικεφαλής τον Ηλία Κανάκη για τη χθεσινή καταδίκη του δημάρχου Δημήτρη Καφαντάρη.

Ειδικότερα αναφέρει: “Η συγκεκριμένη υπόθεση έφτασε στην ελληνική δικαιοσύνη κατόπιν μηνύσεως που κατέθεσε ο επικεφαλής της παράταξής μας Ηλίας Κανάκης, ο οποίος ανταποκρίθηκε σε παράπονα επιχειρηματιών της περιοχής του Δήμου Πύλου - Νέστορος, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για έλλειψη ισονομίας από πλευράς του δήμου. Η σημερινή απόφαση της δικαιοσύνης και η καταδίκη του κ. Καφαντάρη μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας, προκειμένου να απαλλαγεί ο Δήμος Πύλου - Νέστορος από έναν δήμαρχο, ο οποίος όχι μόνο δεν προσφέρει ουσιαστικό έργο, αλλά φαίνεται ότι λειτουργεί εναντίον των συμφερόντων του δήμου μας. Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι η προσπάθειά μας θα συνεχιστεί μέχρι τις εκλογές του 2019, οπότε και ο λαός του δήμου μας θα στείλει μια για πάντα στο σπίτι του τον κ. Καφαντάρη”.

Ν.Κ.


NEWSLETTER