Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2018 08:27

Τέσσερα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα στη ΔΕΥΑ Καλαμάτας (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
Τέσσερα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα στη ΔΕΥΑ Καλαμάτας (βίντεο)

 

Τέσσερα μικρά ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα, οικονομικά και εύχρηστα, απέκτησε η ΔΕΥΑ Καλαμάτας. Χθες στα συνεργεία της επιχείρησης παρουσιάστηκαν τα συγκεκριμένα οικολογικά οχήματα.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Δημήτρης Βεργόπουλος ενημέρωσε ότι τα αυτοκίνητα αυτά φορτίζονται σε 3 - 4 ώρες. Η αυτονομία τους διαρκεί για 120 χιλιόμετρα και η ανώτατη ταχύτητά τους είναι 45 με 50 χιλιόμετρα την ώρα.

Εκανε λόγο για καινούργιο τεχνολογικό εργαλείο που έχει στη διάθεσή της η ΔΕΥΑΚ, επισημαίνοντας πως είναι η πρώτη επιχείρηση που αποκτά τέτοιο στόλο. Παρατήρησε ότι η ΔΕΥΑΚ δείχνει σεβασμό στο περιβάλλον και πως ανταποκρίνεται στις επιταγές πιστοποιητικών ISO, για διαχείριση ενέργειας και μείωση ενεργειακού αποτυπώματος. Ανέφερε ότι είναι ευέλικτα και προσφέρουν τις τεχνολογίες που έχουν τα σύγχρονα αυτοκίνητα. Ενημέρωσε ότι τα οχήματα αυτά θα εξυπηρετήσουν στην άμεση υδρομέτρηση και στην άμεση πρόσβαση του προσωπικού σε συμβάν βλάβης.

Ο κ. Βεργόπουλος πληροφόρησε ότι η επιχείρηση έχει προμηθευτεί, ακόμα, κλούβα και ανατρεπόμενο φορτηγό και πρόκειται να πάρει έναν φορτωτή για τον βιολογικό και ένα 4Χ4 για δυσπρόσιτες περιοχές.

Ο εκπρόσωπος της προμηθεύτριας εταιρείας ECO CAR Ηλίας Καρνάτσος εκτίμησε ότι τα 4 ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα αποτελούν μια καλή αναβάθμιση του στόλου της ΔΕΥΑΚ. Παρατήρησε πως είναι οικονομικά και οικολογικά, πολύ εύχρηστα και πρακτικά, αυτόματα - χωρίς ταχύτητες και με όλα τα πρότυπα ασφαλείας. Ενημέρωσε ότι ένα τέτοιο όχημα φορτίζει από μια απλή πρίζα, η κατανάλωσή του δεν ξεπερνά το 1 ευρώ στα 120 χιλιόμετρα που μπορεί να κάνει, επαναφορτίζεται ανά πάσα στιγμή και η τιμή του είναι 6.700 ευρώ με ΦΠΑ.

Γ.Σ.


NEWSLETTER