Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2018 17:57

Παράταση μέχρι 17 Οκτωβρίου για συμβασιούχους στην Τριφυλία

Γράφτηκε από τον
Παράταση μέχρι 17 Οκτωβρίου για συμβασιούχους στην Τριφυλία

 

Θα συνεχίσουν να εργάζονται μέχρι τις 17 Οκτωβρίου οι 23 συμβασιούχοι εργαζόμενοι στο Δήμο Τριφυλίας, καθώς ούτε χθες συζητήθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν καταθέσει στο Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας.

Χθες ήταν να εκδικαστεί η εξ αναβολής υπόθεση των ασφαλιστικών μέτρων, ωστόσο αποφασίστηκε νέα αναβολή για τις 17 Οκτωβρίου, ενώ παράλληλα διατηρήθηκε η προσωρινή διαταγή για την απασχόλησή τους στο δήμο μέχρι τότε. Μάλιστα χθες ελήφθη και σχετική απόφαση του δημάρχου Παναγιώτη Κατσίβελα για τη συνέχιση της εργασίας τους.

Σχολιάζοντας τη χθεσινή εξέλιξη ο δικηγόρος των εργαζομένων Χαράλαμπος Μπουκουβάλας σημείωσε: «Με τη σημερινή (σ.σ. χθεσινή) της απόφαση η πρόεδρος Πρωτοδικών Κυπαρισσίας κ. Λάμπου ανέβαλε τη συζήτηση της αίτησης των ασφαλιστικών μέτρων περίπου 25 εργαζομένων στην Καθαριότητα και στον Τομέα Πρασίνου του δήμου, διατηρώντας ταυτόχρονα την προσωρινή διαταγή που είχε χορηγηθεί προηγούμενα. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν να εργάζονται στο δήμο μέχρι τουλάχιστον τις 17 Οκτωβρίου, οπότε και ορίστηκε η νέα δικάσιμος. Πέρα από τη θετική αντίδραση του δήμου που δεν αντιτάχθηκε σε αυτό, πέρα από όλες τις παρατάξεις που από ό,τι γνωρίζω υποστηρίζουν τους εργαζόμενους, ο μεγαλύτερος σύμμαχος των εργαζομένων δεν είναι άλλος παρά η ίδια τους η εργασία. Αυτό που κάνουν και αυτό που παρέχουν στο δήμο και στο κοινωνικό σύνολο είναι αυτό που τους εξασφαλίζει την παραμονή τους στην εργασία».

 

Κ.Μπ.


NEWSLETTER