Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2018 09:16

Οριστικό διαζύγιο Μάκαρη με τους “6”: Τον ανάγκασαν να καθίσει στα πίσω έδρανα

Γράφτηκε από τον

 

Το διαζύγιο Μάκαρη και των 6 συμβούλων της μείζονος μειοψηφίας επιβεβαιώθηκε χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας.

Συγκεκριμένα, στη δεύτερη σειρά των εδράνων της μειοψηφίας κάθισε χθες το μεσημέρι, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μανώλης Μάκαρης. Και αυτό, γιατί στην πρώτη σειρά κάθονταν σύμβουλοι της παράταξής του, με τους οποίους έχει επέλθει διαζύγιο.

Ο κ. Μάκαρης προσήλθε στο Συμβούλιο με καθυστέρηση και ο μόνος που προσφέρθηκε να του παραχωρήσει τη θέση του στην πρώτη σειρά ήταν ο (εορτάζων) Στάθης Σταματόπουλος. Ο κ. Μάκαρης ευγενικά αρνήθηκε και κάθισε στη δεύτερη σειρά, δίπλα στον τοπικό σύμβουλο Ασπροχώματος της παράταξής του Νίκο Χριστόπουλο (είχε εξασφαλίσει καλή θέση στα έδρανα για την ιδιότητά του), ο οποίος τον στηρίζει.

Στη συζήτηση του θέματος για την έγκριση των μελετών πεζοδρόμησης στην Ιατροπούλου και ανάπλασης στην Κολοκοτρώνη και άλλους δρόμους της περιοχής, ο κ. Μάκαρης ψήφισε υπέρ. Ομως, ο Δημήτρης Φαββατάς είπε ότι “εμείς ψηφίζουμε λευκό, όπως κάναμε στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής”. Και στη συνέχεια αποδείχθηκε ότι με το “εμείς” εννοούσε και τους άλλους συμβούλους της παράταξης Στ. Μπεχράκη, Γιάν. Θεοφιλόπουλο, Στ. Σταματόπουλο, Μ. Βεργινάδη και Κ. Γεωργακίλα.

Στο μπέρδεμα που έγινε, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παύλος Μπουζιάνης ξεκαθάρισε ότι κατά την ψηφοφορία θα ρωτάει αν υπάρχει διαφορετική τοποθέτηση – ψήφος απ’ αυτήν που θα εκφράζουν οι θεσμικά εκπρόσωποι στο Συμβούλιο.

Να αναφέρουμε ότι στο ακροατήριο βρίσκονταν τοπικοί σύμβουλοι και μέλη της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας “Ανοιχτός Δήμος – Ενεργοί Πολίτες”, που στηρίζουν τον Μαν. Μάκαρη.

Γ.Σ.