Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου 2018 11:47

Ανεβάζει τους τόνους η πλευρά Μάκαρη: Παλαιοκομματική η στάση των 6

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Ανεβάζει τους τόνους η πλευρά Μάκαρη: Παλαιοκομματική η στάση των 6

Δεν πρόκειται να ανεξαρτητοποιηθεί ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, Μανώλης Μάκαρης, ξεκαθαρίζει η Συντονιστική Επιτροπή του συνδυασμού του που τον στηρίζει. Σε ανακοίνωσή της κατηγορεί τους 6 υπόλοιπους συμβούλους του συνδυασμού για παλαιοκομματικές πρακτικές και μικρόψυχες συμπεριφορές.

Στην ανακοίνωση η Συντονιστική Επιτροπή αναφέρει:

«Δυστυχώς, κατά την χτεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, επιστρατεύθηκαν παλαιοκομματικές πρακτικές και εκδηλώθηκαν μικρόψυχες συμπεριφορές σαν αυτές που, επί χρόνια, ταλαιπωρούν την αυτοδιοίκηση και απογοητεύουν πολίτες με δυνατότητες προσφοράς στην τοπική κοινωνία. Πρακτικές που δυστυχώς αναπαράγουν και συντηρούν γνωστές σε όλους παθογένειες του ευρύτερου πολιτικού βίου.

Ως "Ανοιχτός Δήμος", δεν είμαστε διατεθειμένοι να συμβάλουμε στην μετατροπή του δημοσίου διαλόγου σε τηλεοπτικό reality, ούτε πρόκειται να αναμειχθούμε σε στείρες διαμάχες που τροφοδοτούνται μόνο και μόνο για να καλύψουν πολιτική αμηχανία και αδιέξοδα. Δηλώνουμε πάντως κατηγορηματικά, κυρίως σε όσους συμπολίτες μας έτυχε να πληροφορηθούν διάφορα παραπολιτικά δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, ότι δεν τίθεται θέμα ανεξαρτητοποίησης του επικεφαλής μας. Αυτό δεν αλλάζει, όσες “πιέσεις” και αν ασκηθούν μέσω διαρροών στον τύπο, όσοι παιδαριώδεις συμβολισμοί με καρέκλες και όσες θεατρικές διαφοροποιήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο και αν υπάρξουν, προκειμένου να εξασφαλισθεί το επόμενο παραπολιτικό δημοσίευμα.

Τέλος, καλούμε όλους να σεβασθούν το θεσμικό ρόλο που έχουν αναλάβει απέναντι στους πολίτες, και να μην ευτελίζουν "ελαφρά τη καρδία" θεμελιώδη στοιχεία της δημοκρατίας, όπως η ψήφος επί υπαρκτών και σημαντικών θεμάτων, για λόγους επικοινωνιακούς».

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER