Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2018 18:02

Αντιπαραθέσεις στην Οικονομική Επιτροπή για τη ζωαγορά Κοπανακίου

Γράφτηκε από τον
Αντιπαραθέσεις στην Οικονομική Επιτροπή για τη ζωαγορά Κοπανακίου

Αντιπαραθέσεις πυροδότησε στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Τριφυλίας η έγκριση του πρακτικού ελέγχου δικαιολογητικών του προσωρινού αναδόχου του συνοπτικού διαγωνισμού «Πρόσθετες εργασίες για την αδειοδότηση της ζωαγοράς Κοπανακίου» αν και εγκρίθηκε ομόφωνα.

Εντονη αντιπαράθεση είχαν ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Αλέκος Κουτρουμπής και ο αντιδήμαρχος Γιάννης Μερκούρης. Ο κ. Κουτρουμπής υποστήριξε ότι οι συγκεκριμένες εργασίες έπρεπε να είχαν γίνει, καθώς τις συμπεριελάμβανε η μελέτη, με τον κ. Μερκούρη να απαντά ότι οι εργασίες αυτές δεν ήταν στην αρχική μελέτη αν και έπρεπε να είναι. Σημείωσε δε πως όταν έγινε η διαδικασία για την αδειοδότηση ζητήθηκαν από την υγειονομική υπηρεσία πρόσθετες εργασίες προκειμένου να δοθεί άδεια.

Στα υπόλοιπα θέματα που ζητήθηκαν: Εγινε επικύρωση του πρακτικού του ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού «Προμήθεια ηλεκτρολογικού υλικού συντήρησης δημοτικού φωτισμού και κτηρίων Δήμου Τριφυλίας» ο οποίος ήταν άγονος και θα επαναληφθεί. Πάρθηκε απόφαση περί της έγκρισης έκδοσης χρηματικού εντάλματος λογιστικής τακτοποίησης, λόγω κατάσχεσης ποσού από τραπεζικό λογαριασμό του Δήμου Τριφυλίας. Η υπόθεση αφορά κατάσχεση από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Γαργαλιάνων επί καποδιστριακού Δήμου Γαργαλιάνων για προμήθεια γεωργικών φαρμάκων και αφορά ποσό περίπου 7.000 ευρώ. Εγινε μετάθεση της ημερομηνίας ηλεκτρονικής αποσφράγισης των προσφορών του ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού του έργου «Βελτίωση προαύλειου χώρου 2ου Δημοτικού Σχολείου Γαργαλιάνων και επισκευή κτηρίου» για τις 4 Οκτωβρίου. Η αποσφράγιση ήταν να γίνει στις 14 Σεπτεμβρίου κάτι που είχε ανακοινώσει και ο δήμαρχος Παναγιώτης Κατσίβελας στον αγιασμό του σχολείου μετά τις διαμαρτυρίες του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. Επίσης για τις 4 Οκτωβρίου έγινε μετάθεση της ημερομηνίας της  ηλεκτρονικής αποσφράγισης των προσφορών του ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού του έργου «Εργα φυσικών καταστροφών Δ.Ε. Γαργαλιάνων».

Τέλος, αναβλήθηκε η συζήτηση του θέματος «Τροποποίηση προϋπολογισμού Δ. Τριφυλίας, οικονομικού έτους 2018».

 

Κ.Μπ.


NEWSLETTER