Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2018 09:02

Σταθερά τα δημοτικά τέλη στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από τον
Σταθερά τα δημοτικά τέλη στην Καλαμάτα

 

 

Σταθερά σε σχέση με φέτος πρόκειται να παραμείνουν το 2019 τα περισσότερα δημοτικά τέλη του Δήμου Καλαμάτας.

Τα τέλη για την επόμενη χρονιά αναμένεται να καθοριστούν στην αποψινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ χθες το θέμα συζητήθηκε στην Οικονομική Επιτροπή.

Πρόκειται για τα τέλη χρήσης κοινοχρήστων χώρων, διαφήμισης, καθαριότητας, ηλεκτροδοτούμενων χώρων, κοιμητηρίων, στάθμευσης, αυθαίρετης χρήσης κοινοχρήστων χώρων.

Ο αντιδήμαρχος Θανάσης Ηλιόπουλος ενημέρωσε ότι τα τέλη παραμένουν σταθερά και ανακοίνωσε μειώσεις σε καταστήματα και κατοικίες α’ και β’ ζώνης, σε πεδινά και παραθαλάσσια δημοτικά διαμερίσματα. Παρατήρησε πως από τις μειώσεις αυτές θα προκύψει έλλειμμα 60.000 ευρώ που θα καλύψουν με μέτρα αναγκαστικής είσπραξης και αναλυτικότερες μετρήσεις σε ΒΙΟΠΑ, ΚΑΚ κλπ. “Θα κάνουμε μειώσεις μέχρι εκεί που αντέχουμε” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ηλιόπουλος.

Η διευθύντρια Οικονομικών Γεωργία Ηλιοπούλου αναφέρθηκε και σε άλλες αλλαγές που προβλέπονται σε σχέση με φέτος, όπως αυξήσεις σε φορτοεκφορτώσεις σε βαριά αντικείμενα που προκαλούν διακοπή της κυκλοφορίας, δικαιώματα διέλευσης που αυξάνονται από το νόμο, από τις αυξήσεις των αντικειμενικών αξιών και μεταφορά και φύλαξη τραπεζοκαθισμάτων που αφαιρούνται.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης έγινε γνωστό ότι δεν επιβάλλονται τέλη χρήσης εδάφους στον ΟΤΕ (για καφάο και καρτοτηλέφωνα) λόγω δικαστικών αποφάσεων.

Η εκτίμηση της διευθύντριας ήταν ότι η συνολική είσπραξη του δήμου από όλα τα δημοτικά τέλη για το 2018 θα φθάσει τα 4,5 εκ. ευρώ.

Γ.Σ.


NEWSLETTER