Τετάρτη, 07 Μαρτίου 2012 21:30

Παν. Νίκας σχολιάζοντας τις δηλώσεις του περιφερειάρχη: "Συμπαθώ τον Τατούλη αλλά δεν δέχομαι… ειρωνείες"

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Παν. Νίκας σχολιάζοντας τις δηλώσεις του περιφερειάρχη: "Συμπαθώ τον Τατούλη αλλά δεν δέχομαι… ειρωνείες"

«Μία ζέστη, μία κρύο» ήταν οι χθεσινές δηλώσεις του δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα σχετικά με το θέμα που φαίνεται να έχει προκύψει τώρα τελευταία μεταξύ του ίδιου και του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη.
«Εγώ δεν κάνω πιρουέτες μεταξύ των κομμάτων» σημείωσε κάποια στιγμή ο δήμαρχος της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, ο οποίος λίγο αργότερα όμως δήλωσε ότι «δεν έχω να χωρίσω τίποτα με τον Τατούλη, ίσα - ίσα μου είναι συμπαθής, όμως δεν μπορεί να θίγεται η αξιοπρέπεια του δημάρχου».
«Δεν γυρίζω πικρό λόγο για τον περιφερειάρχη, γιατί πιστεύω ότι μετά από λίγο μετανιώνει για όσα δηλώνει» συνέχισε ο Π. Νίκας, παρατηρώντας ότι «οι εχθροί μας είναι στο μυαλό μας».
Ωστόσο τόνισε ότι «οι δήμαρχοι είναι αυτοτελείς και η εξουσία τους είναι πρωτογενής, δεν έχουν προϊσταμένους», για να προσθέσει με έμφαση:
«Δεν δεχόμαστε ειρωνείες, προσβολές ή επιθετική συμπεριφορά. Η αυτοδιοίκηση έχει μια άλλη κουλτούρα και ως αυτοδιοικητικοί έχουμε υποχρέωση να συνεννοούμαστε και να υπάρχει αλληλοσεβασμός. Δεν χρειάζονται ειρωνείες, σκληρές κουβέντες και από καθέδρας διδασκαλίες. Απέναντί μας είναι μόνο τα προβλήματα και οι λύσεις τους».
Καταλήγοντας ο δήμαρχος Καλαμάτας επισήμανε ότι «είναι εύκολο να λες "όλοι οι δήμαρχοι είναι άχρηστοι", όμως αυτοί είναι που ζουν τα προβλήματα μαζί με τον κόσμο. Ηδη η κυβέρνηση καθυβρίζει τους δημάρχους, αν προστεθούν τώρα και οι περιφερειάρχες προκύπτει ζήτημα για την τοπική αυτοδιοίκηση».

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER