Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2018 17:03

Καβγάς με ασήμαντη αφορμή στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης

Γράφτηκε από τον
Καβγάς με ασήμαντη αφορμή στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης

 

Ολα ξεκίνησαν με τη μομφή, υπό τύπον ερώτησης, του κ. Γαλιάτσου για “δύο μπετονιέρες τσιμέντο στη Δάφνη εν αγνοία του προέδρου της κοινότητας”.

Η ερώτηση απαντήθηκε από τον αντιδήμαρχο Ανδρέα Τράκα, ο οποίος δήλωσε ότι το έργο έγινε σε μια επικίνδυνη κατηφόρα του χωριού, παραδεχόμενος ταυτόχρονα ότι του διέφυγε να ενημερώσει έγκαιρα τον πρόεδρο.

Ωστόσο η ένταση πυροδοτήθηκε όταν η αντιδήμαρχος Γ. Παναγοπούλου απαντώντας από την πλευρά της στον πρόεδρο της κοινότητας, υποστήριξε ότι υπήρξε εισήγηση για το συγκεκριμένο έργο. “Είσαι για γέλια” ακούστηκε να απευθύνει ο Δ. Γαλιάτσος στην Γ. Παναγοπούλου, η οποία αντέδρασε έντονα ζητώντας -από κοινού με τον πρόεδρο του Σώματος Ν. Κοτταρίδη- από τον σύμβουλο να ανακαλέσει, πράγμα που ο τελευταίος αρνήθηκε να κάνει. Χρειάστηκε, τελικά, η παρέμβαση του Γιώργου Αθανασόπουλου, ο οποίος δήλωσε ότι ζητεί ο ίδιος συγγνώμη εκ μέρους του συμβούλου -δεδομένου ότι ο επικεφαλής του συνδυασμού Στάθης Αναστασόπουλος δεν ήταν παρών στην προχθεσινή συνεδρίαση.

Ωστόσο το πράγμα δεν εξαντλήθηκε εκεί, καθώς παίρνοντας τον λόγο ο δήμαρχος Γ. Τσώνης, ενώ αρχικά εξέφρασε “θλίψη” για τη στάση του Δ. Γαλιάτσου, στη συνέχεια φανερά εκνευρισμένος κάλεσε τον Γ. Αθανασόπουλο “να τους μαζέψει, να μαζέψει κάποια γατάκια” του συνδυασμού, δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι στο εξής δεν θα συνομιλήσει και δεν θα εμπιστευθεί ξανά τόσο τον Δ. Γαλιάτσο όσο και προέδρους συγκεκριμένων κοινοτήτων, αφήνοντας να εννοηθεί ότι παλιότερα είχαν αποπειραθεί να τον εκθέσουν βάζοντάς τον “σε ανοιχτή ακρόαση” από το τηλέφωνο.

Την παρατήρηση ακολούθησαν αντεγκλήσεις εκατέρωθεν και χρειάστηκε τεράστια προσπάθεια από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ν. Κοτταρίδη για να επανέλθουν τελικά στην τάξη οι δύο πλευρές και να συνεχιστεί η συνεδρίαση του Σώματος.

Β.Γ.Μ.

 


NEWSLETTER