Τρίτη, 02 Οκτωβρίου 2018 19:38

Αντιπαράθεση για τη Μαραθούπολη στο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας

Γράφτηκε από τον

Πεδίο αντιπαράθεσης αποτέλεσε η εκ νέου συζήτηση και υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης για το αλιευτικό καταφύγιο Μαραθούπολης στο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας, αν και ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία με μόνο μία λευκή ψήφο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι έντονη κριτική ασκήθηκε τόσο στη δημοτική αρχή όσο και στην Περιφέρεια, όχι μόνο από τις αντιπολιτεύσεις αλλά και από συμβούλους της πλειοψηφίας.

Γιατί έρχεται το έργο για δεύτερη φορά, ήταν το καίριο ερώτημα από την αντιπολίτευση, χωρίς όμως να δοθεί πειστική απάντηση. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιάννης Κατσούλας μίλησε για τροποποίηση του άρθρου 3 της προγραμματικής σύμβασης, με τους συμβούλους όμως να επιμένουν ότι αυτό στην ουσία αλλάζει το μέτρο, στο οποίο εντάσσεται το έργο και στην ουσία είναι άλλο αυτό που είχαν αποφασίσει πριν κάτι μήνες και άλλο αυτό που καλούνται να αποφασίσουν τώρα.

Να μπαλώσει κάπως την κατάσταση προσπάθησε ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Τσίγγανος, αφήνοντας όμως αιχμές για την Περιφέρεια και στην ουσία και για το δήμο. “Ερχεται για δεύτερη και για τρίτη φορά -είπε- γιατί είμαστε 6-7 μήνες πριν τις εκλογές και αυτά τα θέματα πρέπει να έρχονται, να ξανάρχονται και να συντηρούνται”, για να συμπληρώσει λίγο αργότερα ότι ο περιφερειάρχης στην πορεία του δεν έχει κάνει όπως πρέπει πολλά πράγματα, “όμως δεν θα πρέπει να παντρέψουμε την πολιτική πορεία του κ. Τατούλη και του Περιφερειακού Συμβουλίου με έργα που μας αφορούν”.

Και ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας Γιάννης Αδρακτάς μίλησε για την λάθος υπογραφή της πρώτης προγραμματικής σύμβασης. “Δεν είναι κακό να πει κάποιος έκανα λάθος, αλλά αντί γι’ αυτό ξεκίνησε ένα μπαράζ δηλώσεων για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα” τόνισε. Μάλιστα είπε ότι αυτή την προγραμματική η Αποκεντρωμένη την επέστρεψε ως άκυρη και για αυτή την ακύρωση έπρεπε να είχε ενημερωθεί το συμβούλιο. Ενώ “καρφώνοντας” την Περιφέρεια έθεσε το ερώτημα πως έχει υποβληθεί στο πληροφοριακό σύστημα του υπουργείου χωρίς προγραμματική σύμβαση που είναι προαπαιτούμενο. Σε άλλο σημείο της παρέμβασής του επίσης τόνισε ότι έχει την πεποίθηση πως λείπουν αρκετά στοιχεία για να θεωρείται η μελέτη πλήρης -“και αυτό δεν το λέω για να κινδυνολογήσω αλλά ανησυχώ και χρειάζεται προσοχή”.

Για εμπαιγμό της Περιφέρειας στο δήμο έκανε λόγο από την ελάσσονα μειοψηφία η Ιωάννα Μαραβελή και ότι ο δήμος δέχεται τον εμπαιγμό τον οποίο μετακυλίει στους πολίτες.

Ο Σαράντος Κουκούμης έκανε λόγο για ορισμό της προχειρότητας και του καιροσκοπισμού, ψηφίζοντας λευκό.

 

Κ.Μπ.