Τετάρτη, 03 Οκτωβρίου 2018 08:27

Τσώνης: Δεν υπάρχει θέμα με τη δήλωση “πόθεν έσχες”

Γράφτηκε από την
Τσώνης: Δεν υπάρχει θέμα με τη δήλωση “πόθεν έσχες”

 

“Είμαι απόλυτα εντάξει, σύμφωνα με την Επιτροπή της Βουλής δεν ήμουν υποχρεωμένος να καταθέσω” δηλώνει στην “Ε” για το “πόθεν έσχες” του 2014 ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης.

Ο Γ. Τσώνης, καθώς και άλλοι 31 δήμαρχοι απ’ όλη τη χώρα -σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας “Documento”- παραπέμφθηκαν από την Επιτροπή Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών, επειδή δεν υπέβαλαν -ή υπέβαλαν εκπρόθεσμα- δήλωση περιουσιακής κατάστασης (πόθεν έσχες), όπως όφειλαν εκ του νόμου.

Μιλώντας σχετικά στην “Ε”, ωστόσο, ο δήμαρχος Μεσσήνης υποστηρίζει ότι από την πλευρά του έχει τηρήσει τα προβλεπόμενα από τον νόμο και σημειώνει, ειδικότερα: “Πήρα σήμερα (σ.σ. χθες Τρίτη) την κλήτευση. Εγώ ανέλαβα 18 Ιανουαρίου 2015 και έχω κάνει κανονικά το “πόθεν έσχες” μου, και το 2015 και το 2016. Μιλήσαμε με την Επιτροπή της Βουλής, δεν είμαστε υποχρεωμένοι να καταθέσουμε, αυτό λέει η Επιτροπή και δεν ξέρω για ποιον λόγο πήρα την κλήτευση. Εν πάση περιπτώσει, ακόμα κι αν χρειαστεί κάτι, θα κάνουμε μία εκ των υστέρων δήλωση για το 2014, αλλά η Επιτροπή της Βουλής που διαχειρίζεται το θέμα μάς λέει ότι δεν χρειάζεται. Εγώ όμως θα πάω στον εισαγγελέα, θα πάω και όλες μου τις δηλώσεις και θα κάνω και μία εκπρόθεσμη, να υπάρχει. Είμαι απόλυτα εντάξει όμως, με διαβεβαιώνουν και οι δικηγόροι μου, αλλά και η Επιτροπή της Βουλής που χειρίζεται το θέμα”.


NEWSLETTER