Τετάρτη, 03 Οκτωβρίου 2018 10:58

Εκπαίδευση υπαλλήλων του Δήμου Καλαμάτας στη χρήση απινιδωτή (βίντεο)

Γράφτηκε από την

 

Είκοσι εννέα υπάλληλοι του Δήμου Καλαμάτας και των Νομικών του Προσώπων εκπαιδεύτηκαν στη χρήση απινιδωτή.

Τα σεμινάρια εκπαίδευσης πραγματοποίησαν οι νοσηλεύτριες του Τμήματος Καλαμάτας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κωνσταντίνα Δαμηλάτη και Κατερίνα Τσατά.

Χθες επιδόθηκαν στους εκπαιδευθέντες οι σχετικές βεβαιώσεις, ώστε να έχουν τη δυνατότητα -εάν παραστεί ανάγκη- να χειρίζονται τους 6 απινιδωτές του δήμου, οι οποίοι είναι εγκατεστημένοι στο νέο Δημαρχείο, στο Πνευματικό Κέντρο, στην Τέντα, στο Δημοτικό Στάδιο και στα γήπεδα “Μπαχράμης” και “Λουκαρέας”.

“Πρόκειται για χώρους που αθλούνται παιδιά, συχνάζουν μεγάλοι άνθρωποι και πλησίον της κεντρικής πλατείας, όπου κυκλοφορεί πολύς κόσμος”, παρατήρησε ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας. Ευχαρίστησε στο πρόσωπο του Αντώνη Μαδούρου, προέδρου του Τμήματος Καλαμάτας του ΕΕΣ, τον Ερυθρό Σταυρό και το προσωπικό του, που εκπαίδευσαν τους υπαλλήλους για να χειρίζονται τα ιατρικά αυτά μηχανήματα, με τα οποία μπορεί να σώσουν και ζωές. “Είναι κοινωνική προσφορά του δήμου στο λαό και θα ακολουθήσουν και άλλες δράσεις υγείας και πρόνοιας”, είπε ο δήμαρχος.

Ο κ. Μαδούρος ευχαρίστησε το δήμαρχο, απέδωσε τα εύσημα στις δύο νοσηλεύτριες – εκπαιδεύτριες Κ. Δαμηλάτη και Κ. Τσατά και συνεχάρη τους υπαλλήλους που αποφάσισαν να εκπαιδευτούν για να προσφέρουν σημαντικές υπηρεσίες, ευχόμενος “να μην χρειαστείτε, αλλά να είστε έτοιμοι πάντα να προσφέρετε”.

Οι 29 πιστοποιηθέντες υπάλληλοι είναι οι: Αναστασόπουλος Δημήτριος, Ασημακόπουλος Παναγιώτης, Βοσνάκης Κλεάνθης, Δημητριάδη Σταματική, Δημητρούλιας Δημήτριος-Παύλος, Δουρούμη Ευσταθία, Δούση Σοφία, Θεοχάρης Βασίλειος, Καλογερόπουλος Αθανάσιος, Καλογερόπουλος Γεώργιος, Καλύβας Σταύρος, Καννάς Ευστάθιος, Καρμοίρης Ελευθέριος, Κασσάς Παύλος, Κορομηλάς Παναγιώτης, Κωνσταντόπουλος Κωνσταντίνος, Μαλαβάζος Κωνσταντίνος, Μαμαλούκου Ευαγγελία, Μαραβά Γεωργία, Μουρκάκου Πασχαλιά, Παπαδέα Κωνσταντίνα, Πατσαρίνος Ευστάθιος, Πετρόπουλος Γεώργιος, Σταματελοπούλου Αγγελική, Σωτηρόπουλος Κωνσταντίνος, Τζεφερεμιναίου Σταυρούλα, Φράγκου Ναυσικά, Χρυσομάλλης Παναγιώτης, Ψυχογιός Σπυρίδων.

{yendifplayer type=video youtube=https://www.youtube.com/watch?v=TLqPwXaxzNk}