Πέμπτη, 04 Οκτωβρίου 2018 08:11

Γαργαλιάνοι: Ευχές και πολιτικές μπηχτές από Κατσίβελα στον εορτασμό του Αγίου Διονυσίου

Γράφτηκε από τον
Γαργαλιάνοι: Ευχές και πολιτικές μπηχτές από Κατσίβελα στον εορτασμό του Αγίου Διονυσίου

 

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε χθες στους Γαργαλιάνους ο πολιούχος Αγιος Διονύσιος Αρεοπαγίτης, παρουσία πλήθους πιστών.

Το πρωί στον Ιερό Ναό Γενεσίου της Θεοτόκου τελέστηκε πανηγυρική θεία λειτουργία προεξάρχοντος του αρχιμανδρίτη Σπυρίδωνα Θεοδωρόπουλου και επιμνημόσυνη δέηση. Ακολούθησε λιτανεία της ιερής εικόνας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης συνοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής Γαργαλιάνων, μαθητών από σχολεία της πόλης, του ιερού κλήρου, των τοπικών αρχών και των πιστών. Στην κεντρική πλατεία εψάλη δέηση και στη συνέχεια η εικόνα επέστρεψε στο ναό.

Αναφερόμενος στην εορτή της πόλης ο δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας έστειλε και πολιτικό μήνυμα, σημειώνοντας πως άλλοι έχουν διαλέξει άλλους δρόμους και ο καθένας παίρνει τον δικό του. Πιο συγκεκριμένα τόνισε: «Θέλω να ευχηθώ από τα βάθη της καρδιάς μου ό,τι καλύτερο σε προσωπικό αλλά και σε κοινωνικό επίπεδο για όλες τις οικογένειες, για όλους τους δημότες μας, για όλους τους πολύ αγαπητούς κατοίκους. Αυτή είναι μια περίοδος εργασίας, είναι μια κρίσιμη περίοδος, με την έννοια ότι πολλά θέματα που αφορούν την αποδοτικότητα του δήμου μας είναι στο προσκήνιο και είναι προφανή. Για εμάς αυτή η περίοδος είναι περίοδος εργασίας κοπιώδους, με στόχο να έχουμε καλά αποτελέσματα. Αλλοι έχουν διαλέξει άλλους δρόμους, ο καθένας παίρνει τον δικό του».

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης περιορίστηκε να δώσει ευχές για την ημέρα και να αναφερθεί στον Αγιο Διονύσιο, τονίζοντας ότι ήταν μια σπουδαία προσωπικότητα στο μεταίχμιο αλλαγής του κόσμου, χωρίς -όπως συνηθίζει- να κάνει κάποια αναφορά σε έργα που αφορούν την περιοχή.

Να σημειώσουμε ότι στις εορταστικές εκδηλώσεις παρευρέθηκαν επίσης ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης, η αντιπεριφερειάρχης Αντωνία Μπούζα, ο επικεφαλής της “Δημοκρατικής Πελοποννησιακής Συνεργασίας” Παναγιώτης Αλευράς, ο περιφερειακός σύμβουλος Περικλής Μαντάς, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Ευστάθιος Ανδρινόπουλος, ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Σαμπαζιώτης, ο πρώην δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας, ο γενικός γραμματέας του δήμου Γιώργος Φιλντίσης, ο αστυνομικός διευθυντής Παναγιώτης Μάνδαλος, ο διοικητής του Α.Τ. Γαργαλιάνων Νίκος Γεωργακόπουλος και ο διοικητής της ΠΥ Γαργαλιάνων Κώστας Γεωργακόπουλος.

Να τονίσουμε ότι αυτές τις μέρες πραγματοποιείται στην πόλη και η παραδοσιακή εμποροπανήγυρη.

Κ.Μπ.


NEWSLETTER