Κυριακή, 07 Οκτωβρίου 2018 11:26

150 ωφελούμενοι στο ΚΔΑΠ Μεσσήνης

Γράφτηκε από την

Συνολικά 150 μητέρες από τη Μεσσήνη θα ωφεληθούν από τη λειτουργία του ΚΔΑΠ (Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών) που δημιούργησε ο δήμος και το οποίο θα λειτουργεί στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Μεσσήνης, με δυνατότητα φιλοξενίας παιδιών μεταξύ 5 και 12 χρόνων. Τις σχετικές συμβάσεις, μεταξύ του δήμου και των μητέρων, υπέγραψε χθες ο δήμαρχος Γιώργος Τσώνης.

Στο εν λόγω ΚΔΑΠ, τα παιδιά θα φιλοξενούνται για ορισμένο χρονικό διάστημα της ημέρας, εκτός του σχολικού ωραρίου, με στόχο τη σωστή αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου τους με δραστηριότητες που περιλαμβάνουν μουσική, χορό, ζωγραφική, χειροτεχνία, θεατρικό παιχνίδι, γυμναστική, καθώς και άλλες εξειδικευμένες δραστηριότητες.

Για τη λειτουργία του ΚΔΑΠ Μεσσήνης, ο δήμος προχωρεί στην πρόσληψη συνολικά 10 ατόμων ως ωρομίσθιου εκπαιδευτικού προσωπικού. Ειδικότερα προβλέπονται: 2 θέσεις καθηγητών Φυσικής Αγωγής (ΠΕ), 2 θέσεις Νηπιαγωγών (ΠΕ), μία θέση καθηγητή Πληροφορικής (ΠΕ – ΤΕ), 2 θέσεις δασκάλων (ΠΕ), μία θέση παιδαγωγού ΦΠΨ (ΠΕ), μία θέση καθηγητή Μουσικής και μία θέση εικαστικού – καλλιτεχνικού προσωπικού Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών (ΠΕ ή ΤΕ). Η θητεία τους ξεκινά από την υπογραφή της σύμβασης και διαρκεί μέχρι και την 31η Αυγούστου 2019, με δυνατότητα ανανέωσης ή παράτασης σε περίπτωση συνέχισης του προγράμματος.