Παρασκευή, 09 Μαρτίου 2012 17:06

Επιστολή Μπεχράκη για τον αλληλόχρεο ΔΕΥΑΚ - Δήμου Καλαμάτας

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Επιστολή Μπεχράκη για τον αλληλόχρεο ΔΕΥΑΚ - Δήμου Καλαμάτας

Κύριε Διευθυντά ,

Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε  σε σχέση με τις δύο αποφάσεις της συνεδρίασης του ΔΣ της 7/3/2012:

Την τακτοποίηση του οφειλόμενου ποσού του Δήμου Καλαμάτας προς τη Δ.Ε.Υ.Α.Κ. μέχρι 31/12/2011 στα πλαίσια του “αλληλόχρεου” λογαριασμού.

Την έγκριση τιμολογίων ύδρευσης για τις υποδομές που ανήκουν ή συντηρούνται από το Δήμο Καλαμάτας και τα εποπτευόμενα από αυτόν Νομικά Πρόσωπα και Επιχειρήσεις σε όλο τον Καλλικρατικό Δήμο Καλαμάτας.

Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε προκαταβολικά και να σας παρακαλέσουμε αν είναι δυνατόν η απάντησή σας να μας δοθεί εγγράφως, ώστε στα πλαίσια αυτής της ενημέρωσής μας να ασκήσουμε τον  θεσμικό μας ρόλο.

 

Κύριε διευθυντά σε σχέση με αυτά τα δύο προαναφερόμενα θέματα θα θέλαμε να ενημερωθούμε:

 

Αν υπάρχουν  σήμερα υδρόμετρα σε όλα τα Νομικά Πρόσωπα και Επιχειρήσεις του Δήμου που καταγράφουν την κατανάλωση νερού. Αν έχουν καταβληθεί και αν καταβάλλονται όλες οι οικονομικές υποχρεώσεις που απορρέουν από τους λογαριασμούς.Αν έχουν καταβληθεί τα τέλη σύνδεσης αποχέτευσης προς τη ΔΕΥΑΚ από τους παραπάνω φορείς και αν έχουν εκδοθεί τα αντίστοιχα παραστατικά από την επιχείρηση προς τον Δήμο.

 

Για το ύψος των ενταλματοποιημένων εργασιών της ΔΕΥΑΚ προς το Δήμο, δελτία αποστολής και τιμολόγια για τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για τα τρία τελευταία χρόνια και αν σε αυτά περιλαμβάνεται και το κόστος απασχόλησης του προσωπικού στις σχετικές εργασίες.

 

Για τα τρία τελευταία χρόνια 2009, 2010,2011 αν η ΔΕΥΑΚ κατέβαλε το ετήσιο ποσό που προβλέπεται από την σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του 2009 ή υπήρξε άλλος τρόπος διευθέτησης και αν ναι ποιος είναι και τα σχετικά ποσά για αυτά.

 

Αν είναι αληθές ότι ο Δήμος δεν έχει πληρώσει τους λογαριασμούς του νερού που οφείλει , διαφορετικά θα θέλαμε να ενημερωθούμε ποιο είναι το ποσό που είσπραξε η ΔΕΥΑΚ τα πέντε τελευταία έτη από τον Δήμο για αυτή την κατανάλωση νερού, αν έγιναν εκπτώσεις και τι ύψους είναι για κάθε μία χρονιά.

 

Αν είναι αληθής η πληροφορία ότι υπάρχει άδικη επιβάρυνση από τον Δήμο προς την ΔΕΥΑΚ ύψους 600.000 ευρώ από δάνειο  και αν υπάρχει απόφαση του ΔΣ της ΔΕΥΑΚ γιαυτό το θέμα.

Με εκτίμηση

Μπεχράκης Σταμάτης Δίκτυο Ενεργών Πολιτών

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER