Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2018 20:19

Αντιγράφουν Καφαντάρη στο Δήμο Μεσσήνης

Γράφτηκε από τον

Διαδικασίες ανάλογες με αυτές που ακολούθησε ο Δήμος Πύλου – Νέστορος προκειμένου να εντάξει στο πρόγραμμα “Φιλόδημος” το έργο της αποχέτευσης και του βιολογικού καθαρισμού της Κορώνης, ακολουθεί και ο Δήμος Μεσσήνης για το ανάλογο έργο στην Αίπεια.

Αυτό γνωστοποίησε, στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης, η αντιδήμαρχος Γεωργία Παναγοπούλου, απαντώντας σε σχετικές επισημάνσεις τόσο από τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Στάθη Αναστασόπουλο, όσο και από το σύμβουλο του ίδιου συνδυασμού Νίκο Φύκιρη.
Η αντιδήμαρχος υπενθύμισε ότι η δημοτική αρχή υποχρεώθηκε τον περασμένο Αύγουστο να διαλύσει τη σύμβαση για τις μελέτες του έργου, που -όπως είπε- εξελίσσονταν σε δυσβάσταχτη δαπάνη χωρίς να διαφαίνεται σύντομη ολοκλήρωσή τους. Παράλληλα ανακοίνωσε ότι σε επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜ θα συζητηθεί η ανάθεση της υδραυλικής μελέτης του έργου, για το οποίο θα χρειαστούν ακόμα τρεις μελέτες. Πρόσθεσε, εξ άλλου, ότι σε καλό δρόμο βρίσκεται και το έργο της αποχέτευσης στο Πεταλίδι εκτιμώντας ότι μέχρι το τέλος Οκτωβρίου θα έχουν ολοκληρωθεί οι σχετικές μελέτες.
Καταλήγοντας σημείωσε ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, ούτε για τις οικονομικές δυνατότητες του προγράμματος “Φιλόδημος” να χρηματοδοτήσει τα έργα, αλλά ούτε και για ενδεχόμενη λήξη του προγράμματος πριν ο Δήμος Μεσσήνης προλάβει να υποβάλει προς ένταξη τους σχετικούς φακέλους.
Β.Γ.Μ.