Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2018 10:38

Διεκδικεί χρήματα για Μαραθόλακκα ο Δήμος Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον

 

Χρήματα για την προσωρινή διαχείριση στη Μαραθόλακκα θα απαιτήσει ο Δήμος Καλαμάτας.

Αυτό επεσήμανε ο δήμαρχος Παν. Νίκας, προχθές το μεσημέρι στο Δημοτικό Συμβούλιο, απαντώντας σε ερώτηση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μαν. Μάκαρη.

“Πρέπει να επιστραφούν τα χρήματα που δίνουμε”, είπε ο δήμαρχος και ανέφερε ότι “στη Μαραθόλακκα δεν υπάρχουν χημικά ή βιομηχανικό απόβλητα. Είναι αστικά απόβλητα”. Για το βιολογικό καθαρισμό απάντησε πως “υπάρχει “κόφτης” και μόλις εντοπιστούν επικίνδυνα απόβλητα, δεν τα δέχεται”.

Απαντώντας για τα στραγγίδια στη Μαραθόλακκα, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος είπε ότι “αναζητούμε λύσεις για τους 2.500 τόνους από τα οργανικά” και ενημέρωσε πως εξετάζονται οι λύσεις της μεταφοράς ή της κομποστοποίησης. Ανέφερε ότι περιμένουν περιβαλλοντική αδειοδότηση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και διαβεβαίωσε με τη σειρά του ότι δεν υπάρχουν βιομηχανικά, αλλά αστικά απόβλητα στη Μαραθόλακκα.

Στην ερώτηση - παρέμβασή του ο κ. Μάκαρης επέμεινε ότι τα στραγγίδια της Μαραθόλακκας ρυπαίνουν την περιοχή και το Νέδοντα, αναφέροντας πως είναι δουλειά του δήμου να παρέμβει. Και κάλεσε το δήμαρχο να πιέσει την Περιφέρεια Πελοποννήσου, για να προβεί στην πλήρη αποκατάσταση του προβλήματος με τον αποκατεστημένο ΧΑΔΑ.

Γ.Σ.