Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2018 20:06

Εργο επισκευής και συντήρησης σχολικών κτηρίων στην Καλαμάτα (βίντεο)

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
Εργο επισκευής και συντήρησης σχολικών κτηρίων στην Καλαμάτα (βίντεο)

 

Εργο επισκευής και συντήρησης σχολικών κτηρίων και αύλειων χώρων, προϋπολογισμού 520.000 ευρώ, με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα “Φιλόδημος”, προγραμματίζει ο Δήμος Καλαμάτας.

Χθες η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας ενέκρινε την κατάρτιση των όρων και τη σύνταξη της διακήρυξης. Ειδικότερα, από το “Φιλόδημος” θα διατεθούν 399.200 ευρώ και 120.800 ευρώ θα δοθούν από δημοτικούς πόρους.

Στη συνεδρίαση της επιτροπής ο σύμβουλος της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Τάσος Νιάρχος ζήτησε να γίνει προγραμματισμός από το δήμο, ώστε σταδιακά όλα τα σχολεία να αποκτήσουν ράμπες για ΑμεΑ.

Οι παρεμβάσεις που προβλέπονται να γίνουν, είναι:

- Στα νηπιαγωγεία:

Αντικατάσταση - επισκευή στεγών νηπιαγωγείων. Αντικατάσταση δαπέδου Νηπιαγωγείου Αρφαρών. Επισκευή - αντικατάσταση κουφωμάτων σε διάφορα νηπιαγωγεία (10ο, Νηπιαγωγείο Αρφαρών κ.λπ.). Αλλες μικροεπεμβάσεις (χρωματισμοί, επισκευές όψεων κ.λπ.).

- Στα δημοτικά σχολεία:

Αντικατάσταση ορισμένων σιδηρών κουφωμάτων 2ου, 3ου, 5ου και 17ου Δημοτικών Σχολείων Καλαμάτας, Αρφαρών και Σπερχογείας. Αποκατάσταση όψεων και χρωματισμοί 4ου και 5ου Δημοτικών Σχολείων Καλαμάτας. Επισκευή όψεων και κεραμοσκεπής Δημοτικών Σχολείων Αριος και Πλατέος.

- Στα γυμνάσια - λύκεια:

Ολοκλήρωση εργασιών αθλητικού χώρου 2ου και 3ου Γυμνασίων (πλαστικοποίηση δαπέδου δύο γηπέδων μπάσκετ και ενός βόλεϊ, επισκευή περίφραξης και προμήθεια και τοποθέτηση πλαστικού τάπητα γηπέδου 5Χ5. Ολοκλήρωση ανακατασκευών όψεων, χρωματισμοί αυτών, ανακατασκευή 10 WC, ανακατασκευή ΝΑ περίφραξης και επισκευή μονώσεων στο συγκρότημα του πρώην Πολυκλαδικού Λυκείου. Επισκευή όψεων και χρωματισμοί στο Γυμνάσιο - Λύκειο Θουρίας. Επισκευή - ανακατασκευή περίφραξης και ολοκλήρωση ανακατασκευών όψεων στο συγκρότημα του πρώην Τεχνικού Λυκείου. Αντικατάσταση ορισμένων σιδηρών και ξύλινων κουφωμάτων Γυμνασίου Αρφαρών.

Επίσης, θα κατασκευαστούν ράμπες πρόσβασης ΑμεΑ κατά προτεραιότητα σε σχολεία που φοιτούν μαθητές με κινητικά προβλήματα. Αντικατάσταση παλιών φωτιστικών με νέα φωτιστικά Led.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER