Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2018 20:31

Προβληματισμός για έκπτωση σε έργο του Δήμου Τριφυλίας

Γράφτηκε από τον
Προβληματισμός για έκπτωση σε έργο του Δήμου Τριφυλίας

Ασυνήθιστα χαμηλό χαρακτηρίστηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Τριφυλίας το κόστος των εργασιών που προσφέρθηκε με την μεγαλύτερη έκπτωση για το έργο «Εργασίες φυσικών καταστροφών Γαργαλιάνων».

Η έκπτωση που δόθηκε ήταν ύψους 51%, ενώ για το ίδιο έργο είχαν κατατεθεί συνολικά 9 προσφορές με μικρότερες εκπτώσεις.

Το θέμα συζητήθηκε χθες στην Οικονομική Επιτροπή του δήμου που κλήθηκε να εγκρίνει το πρακτικό του διαγωνισμού που καθόριζε ως προσωρινό ανάδοχο την εταιρεία Ιωάννης Αργυράκης με έκπτωση 51%, με τον προϋπολογισμό του έργου να είναι στα 106.000 ευρώ. Ωστόσο υπήρχε σχετική εισήγηση από την Τεχνική Υπηρεσία που επισήμανε προς την επιτροπή πως το κόστος των εργασιών, όπως αναφέρονται στην προσφορά, είναι πολύ χαμηλό και γι’ αυτό θα πρέπει να παρουσιαστούν από την εταιρεία συγκεκριμένα στοιχεία για τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν και για το πώς θα γίνουν οι εργασίες. Από εκεί και πέρα, αφού αυτά κριθούν επαρκή από την Οικονομική Επιτροπή, να προχωρήσει στην επικύρωση των πρακτικών.

Ετσι χθες η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε να ζητήσει τα συγκεκριμένα στοιχεία από την εταιρεία, κι επειδή ειπώθηκε ότι τα μέλη της Οικονομικής δεν έχουν τις τεχνικές γνώσεις, να δοθούν στην Τεχνική Υπηρεσία προκειμένου να τα αξιολογήσει και να κάνει την εισήγησή της.

Στην ίδια συνεδρίαση έγινε ο καθορισμός των όρων για τον ανοικτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό προμήθειας φρέσκου γάλακτος για τις ανάγκες των υπηρεσιών του Δήμου Τριφυλίας και προμήθειας ειδών διατροφής για τις ανάγκες του Ν.Π.Δ.Δ. Οι προσφορές μπορούν να κατατεθούν μέχρι τις 30 Οκτωβρίου και το άνοιγμά τους θα γίνει την 1η Νομεβρίου, με τον προϋπολογισμό για το συγκεκριμένο έργο να είναι 112.000 ευρώ.

Τέλος η επιτροπή επικύρωσε το πρακτικό του διαγωνισμού για την ανάδειξη προσωρινού αναδόχου για το έργο «Καθαρισμοί αντιπυρικής–αντιπλημμυρικής προστασίας, συντήρηση αγροτικής οδοποιίας και καθαρισμοί κοινόχρηστων χώρων» προϋπολογισμού 202.000 ευρώ, με προσωρινό ανάδοχο τον Ηλία Παναγόπουλο, με την προσφορά του να είναι στα 110.000 ευρώ.

 

Κ.Μπ.

 


NEWSLETTER